Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Creșterea prețului petrolului și a acțiunilor comapniilor energetice aduce PE LINIA DE PLUTIRE bursele europene

SteelGruru
petrol

Bursele europene au crescut joi dimineaţă, sprijinite de redresarea acţiunilor companiilor energetice, pe fondul speranţelor unui armistiţiu în războiul preţurilor între Arabia Saudită şi Rusia, deşi se menţin temerile privind potenţialele pagube suferite de companii din cauza crizei provocată de pandemia de coronavirus (COVID-19), transmite Reuters, citată de Agerpres.

Indicele pan-European STOXX 600 înregistra un avans de 0,6%, iar indicele care include companiile din energie a urcat cu 3,7%.

Citește și: Crește bilanțul morților în România! A fost înregistrat un nou deces din cauza COVID-19

Indicele principal FTSE 100 al Bursei de la Londra a urcat cu 0,5%, în timp ce titlurile Royal Dutch Shell şi BP înregistrau creşteri de peste 4%, după ce preşedintele american Donald Trump a declarat că se aşteaptă curând la un acord între Arabia Saudită şi Rusia pentru a încheia războiul preţurilor.

Acţiunile IAG (proprietarul British Airways) au urcat cu 1,7% după ce surse care au dorit să-şi păstreze anonimatul au declarat pentru Reuters că oficialii companiei aeriene discută cu sindicatele un plan ce vizează suspendarea a 32.000 de angajaţi, ca răspuns la efectele pandemiei.

Indicele FTSE MIB al Bursei de la Milano a înregistrat un avans de 0,51%, la 16.628,82 puncte, în timp ce indicele principal CAC 40 al Bursei de la Paris a urcat cu 0,15%, la 4.213,42 puncte.

Joi dimineaţă, cotaţia futures a barilului de petrol Brent a crescut cu 11,36%, la 27,55 dolari, în timp ce cotaţia futures a barilului de petrol 'light sweet crude' (WTI) a urcat cu 10%, la 22,34 dolari.

În primul trimestru din 2019 s-a înregistrat cel mai scăzut nivel al preţului ţiţeiului din ultimii 18 ani, după ce măsurile adoptate pentru stoparea răspândirii pandemiei de coronavirus (COVID-19) au redus cererea de ţiţei pe plan global, iar Arabia Saudită şi Rusia au intensificat bătălia pentru cota de piaţă.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.