Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Crimă șocantă în București - Victima încă striga după ajutor însă polițiștii nu au putut sparge ușa la timp

politia banda

Ies la iveală informaţii cutremurătoare după ce o femeie din Bucureşti a fost ucisă de fiul ei, cu probleme psihice. Deşi poliţiştii, alertaţi de vecini, au ajuns la adresă când victima încă striga după ajutor, nu au reuşit să spargă în timp util uşa, potrivit stirileprotv.ro

Fostă profesoara de limba italiană, femeia în vârstă de 74 de ani locuia cu fiul ei, în Sectorul 1 al Capitalei. Vecinii ştiau că bărbatul are probleme psihice, dar nu era internat într-un spital de specialitate.

Vecin: “Pe geamul de la bucătărie o striga pe vecina mea, spunea că o omoară.”

Vecină: “Am făcut 112, o doamnă mi-a răspuns și i-am spus cazul repede repede ca să înțeleagă despre ce e vorba și ce grav este și ce repede așteptam ajutor de la 112 și ea mi-a spus : „Ce vreți să vă dau? Poliția sau salvarea?” Zic: „Doamnă, v-am expus cazul, nu eu decid. Trimiteți ceva mai repede.”

Cei de la Serviciul de Telecomunicaţii Speciale susţin că apelul a fost transferat în mai puţin de un minut şi către operatorii de la ambulanţă, poliţie, ISU şi jandarmerie.

Conform unor surse din anchetă, când primii poliţişti au ajuns la faţa locului, victima încă mai striga după ajutor din spatele uşii. Pentru că nu au putut să spargă uşa, poliţiştii au cerut ajutorul pompierilor

Un posibil război nuclear în Asia - India amenință Pakistanul cu BOMBA ATOMICĂ

Vecină: “De când au venit primii poliţiştii şi până când au deschis uşa a durat peste o oră. Încă se auzea vocea ei.”

Vecină: “Se auzeau ţipete care deveneau tot mai atroce. La un moment dat erau vreo 10 poliţişti, nu au reuşit să spargă uşa aşa că au chemat descarcerarea.”

Aceştia au forţat intrarea însă femeia era deja moartă. Fiul era violent şi a fost cu greu încătuşat.

După o asemenea intervenţie, inevitabil apare şi întrebarea cum de în unele cazuri poliţiştii pot să intre imediat la adresa indicată şi în alte cazuri, nu. În cazul violenţei domestice, poliţiştii au o lege nouă care le permite să intre în orice locuinţă, fără să aibă acordul proprietarilor sau vreun mandat de la judecător.

În cazul altor tipuri de violențe, exemplele ne-au arătat că legea nu mai e aşa clară, cel puţin pentru anchetatori. În cazul Alexandrei Măceșanu, chiar şi după apelurile disperate ale feţei la 112, poliţiştii au aşteptat ora şase dimineaţa ca să intre în locuinţa lui Gheorghe Dincă.

Ion Militaru, avocat: “Dacă aveau informaţii că în acea casă este fata, informaţii coroborate cu ce spusese ea la telefon. Asta este clar că indica că o persoană este în pericol şi următorul pas era să intre cu forţa în locuinţa legal, fără mandat.”

În codul de procedura penală, la două puncte din articolul 159, se vorbeşte despre faptul că percheziţia domiciliară poate începe înainte de ora 6 atunci când infracţiunea este în flagrant sau când viaţa unei persoane este în pericol.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.