Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Crin Antonescu rupe tăcerea și răspunde acuzațiilor lui Dragnea: Ce spune despre numirile lui Kovesi, Tiberiu Nițu și Alina Bica

crin antonescu 5

Crin Antonescu a comentat în exclusivitate pentru Ştirile B1TV acuzaţia lansată marţi de către Liviu Dragnea că în 2013 a fost numită Laura Codruţa Kovesi la DNA, Tiberiu Niţu la Parchetul General şi Alina Bica la DIICOT după o hărtiuţă primită de Victor Ponta de la SRI. Fostul lider liberal a susţinut că PNL în această perioadă, prin ministrul Mona Pivniceru, a mers pe varianta unor numiri decise în bază de concurs, dar Victor Ponta a ales varianta unor negocieri politice.

"Legat de momentul numirii procurorilor, nu ştiu culisele, nu ştiu cum a ajuns Victor Ponta la decizia respectivă. Se cunoaşte că Ministerul Justiţiei era asumat de PNL şi de comun acord cu Victor Ponta eu am propus-o pe doamna judecător Pivniceru pentru că nu era un om politic, era un personaj cu prestigiu consolidat în justiţie şi trebuia să rezolve problema aceasta complicată a numirii procurorilor.

Doamna Pivniceru a pornit pe ideea de a deschide un concurs pentru numiri, de a căuta oameni noi. Eu nu aveam nimic de împărţit cu doamna Kovesi, dar porneam pe ideea că e bine să mergem şi pe altă variantă date suspiciunile şi discuţii politicieni de legături cu Băsescu. Mona Pivniceru a lucrat în sensul acesta până când Ponta i-a cerut să facă nişte numiri negociate politic, lucru la care şi eu şi doamna Pivniceru ne-am opus. Doamna Pivniceru a demisonat şi eu n-am mai dorit să ne asumăm Ministerul Justiţiei în aceste condiţii şi Ponta şi-a asumat ministerul. Se ştie că m-am opus public nu acestor persoane propuse ci ideei că acestea sunt propuse după negocieri cu Băsescu.

Nu ştiam la vremea respectivă de Elena Udrea sau de Maior sau de altcineva. De Maior puteam bănui, de Elena Udrea mărturisesc că atunci nu", a dezvăluit Crin Antonescu.

De asemenea, Crin Antonescu a confirmat la Antena3 că Victor Ponta a negociat cu Traian Băsescu numirea Laurei Codruța Kovesi la șefia DNA.

„La un moment dat domnul Ponta mi-a spus că a negociat cu fostul președinte numirea lui Kovesi. Asta e formula de compromis. Eu nu știu dacă domnul Ponta primea o directivă.  Până aici Liviu Dragnea spune adevărul și nici Victor Ponta nu-l contrazice”, a declarat Antonescu.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.