Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Crin Bologa acuză lipsa procurorilor curajoși: 'Singura satisfacție pe care o putem da este munca'

DNA

Șeful DNA, Crin Bologa, spune că unul din motivele pentru care procurorii nu vor să vină la DNA este că salariul este la fel ca la judecătorii sau tribunale, dar presiunea este mai mare. „Dar colegii curajoși vin”, menționează el.

„Colegii noștri care au grad de Parchet General nu vor să muncească, să simtă presiunea de la DNA, dar și satisfacția muncii de la DNA și DIICOT. Nu vor aplica pentru DNA, pentru că au același salariu. La DNA nu se ia niciun ban în plus, niciun avantaj în plus față de colegii care au grad de Parchet General. Sunt destui colegi care au acest grad, dar lucrează la judecătorii, la tribunale, curți de apel și la Parchetul General. Or, la DNA și DIICOT, presiunea este foarte mare, munca este foarte intensă și atunci este foarte greu să convingem oamenii să vină”, a explicat Crin Bologa, pentru Europa Libera, deficitul de procurori DNA.

„Pe de altă parte, gândiți-vă la atacurile împotriva procurorilor DNA, atacuri mediatice, publice. În momentul în care instrumentăm dosare importante, cu oameni importanți, sume mari de bani, așa cum s-a constatat mereu, până în ziua de azi, este atacată instituția, dar și procurorii și familiile lor. Și atunci, apare o reticență din partea unor colegi să vină la DNA. Dar colegii curajoși vin. Încercăm să-i atragem, dar singura satisfacție pe care o putem da este munca. Munca și rezultatele în lupta împotriva corupției. Altceva nu le putem oferi”, a adăugat el.

Citește și: CSM: Stelian Ion subminează statul de drept .

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.