Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Fostul șef al DNA pune tunurile pe parlamentarii care au votat pragul valoric pentru abuzul în serviciu: 'Se va putea fura fără probleme!'

Inquam Photos / Octav Ganea
crin bologa

Se va putea fura fără probleme, atrage atenția fostul șef al DNA, Crin Bologa, după ce Senatul a adoptat proiectul de lege al Guvernului pentru modificarea Codului penal pentru punerea în acord cu decizii ale Curţii Constituţionale, prin care pragul pentru abuzul în serviciu, care se pedepseşte cu închisoare de la 2 la 7 ani, se stabileşte la 250.000 de lei.

„Eu sper să se elimine și să nu treacă mai departe, de votul Camerei Deputaților. Se va putea fura fără probleme în acest fel. Este foarte toxic pentru România, pentru democrație. Gândiți-vă că sunt dosare pe rol care sunt sub pragul acesta, cu oameni din ministere. Cum să compari abuzul în serviciul cu un simplu furt?! Nu este vorba despre procurori și judecători, Justiția se face pentru cetățeni!”,a spus fostul procuror Crin Bologa pentru jurnaliștii de la Main News.

Proiectul de lege va fi dezbătut de Camera Deputaţilor, for decizional în acest caz.

Partidul REPER a chemat deja oamenii în stradă pentru a se opune.

Fostul judecător CCR și ministru al Justiției, Tudorel Toader, a declarat miercuri, la Antena 3, că pragul de 250.000 de lei pentru abuzul în serviciu, introdus în Senat, este „discutabil”.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.