Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Criptarea mesajelor pe Facebook: SUA și Marea Britanie încearcă blocarea demersului

businessinsider.com
facebook lupă

Autoritățile de la Washington și de la Londra se opun, într-o scrisoare comună, inițiativei Facebook de a cripta mesajele dintre utilizatorii rețelei sociale, în încercarea de a contracara fenomenele de terorism și abuz împotriva copiilor, relatează site-ul agenției Reuters, potrivit Mediafax.

În contextul anunțului făcut de compania Facebook Inc. de a aplica metoda „end-to-end” de criptare a mesajelor dintre utilizatorii săi, care presupune accesarea conținutului conversațiilor doar de către participanții acestora, autoritățile de la Washington și de la Londra cer renunțarea la acest demers, sub intenția lor de a reduce și combate fenomenele de terorism și de abuz asupra copiilor.

Cele două state își propun semnarea unui acord special care ar permite forțelor de ordine să solicite companiilor de tehnologie accesul la conținutul mesajelor care implică suspecți de terorism sau abuz împotriva copiilor, într-un timp mult mai scurt.

În urma aplicării acestui demers legislativ, forțele de ordine ar putea obține informații în săptămâni, chiar zile, comparativ perioadelor actuale de așteptare de șase luni, până la doi ani.

Acordul celor două state va fi anunțat împreună cu o scrisoare deschisă, adresată directorului executiv al companiei, Mark Zuckerberg, în care se va solicita suspendarea planurilor privind dezvoltarea tehnologiei de criptare a mesajelor.

Compania Facebook a afirmat, prin intermediul unui comunicat public, că se va opune cu vehemență „eforturilor guvernamentale de a construi instrumente de obținere a informațiilor”, care ar submina securitatea și intimitatea utilizatorilor.

În realitate, acordul bilateral îi va permite Marii Britanii accesarea directă a informațiilor de la companiile tehnologice americane care dețin informații despre suspecții implicați în investigațiile pe care autoritățile britanice le demarează, fără a mai fi nevoie să obțină aceste informații prin intermediul forțelor de ordine ale Statelor Unite.

Un demers similar este realizat și de către Australia, care solicită renunțarea la același mecanism „end-to-end”, de criptare a conversațiilor.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.