Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Cripto-YouTuberii au devenit victime ale tentativelor de hacking și escrocherie

cointelegraph.com
criptomoneda iad satana bitcoin

Hackerii au atacat o serie de conturi populare de cripto YouTuber la un moment dat în după-amiaza zilei de 23 ianuarie. Conturile au postat videoclipuri neautorizate cu text care le îndruma spectatorii să trimită bani în portofelul hackerului, conform cointelegraph.com

Conturile care par să fi fost vizate de atac includ: „BitBoy Crypto”, „Altcoin Buzz”, „Box Mining”, „Floyd Mayweather”, „Ivan on Tech” și „The Moon”, printre altele.

 

Adresa portofelului Binance Smart Chain care a fost listată pe videoclipurile frauduloase avea doar un total de 9 tranzacții în BNB la momentul scrierii, cu o valoare totală de aproximativ 850 USD.

Michael Gu a declarat pentru Cointelegraph că canalul său de YouTube Boxmining a postat un videoclip fără permisiunea lui. „Din fericire, l-am prins în două minute de la difuzarea videoclipului și am reușit să-l ștergem”, a spus el. „În acel moment, existau deja opinii și comentarii din partea comunității mele.”

El a adăugat că a făcut o analiză internă și nu a găsit niciun viruși sau erori care ar fi putut să le fi dat hackerilor acces la contul său. „Se pare că YouTube ar putea fi responsabil”, a spus el.

 

O postare Reddit a utilizatorului „9Oh8m8” a sugerat că se pare că hackerii au putut să obțină acces la conturi folosind o înșelătorie de schimb SIM , care le-ar fi permis să ocolească autentificarea cu doi factori (2FA). Ei au adăugat:

„Toți postează cu un titlu precum „ONE WORLD CRYPTOCURRENCY”. Au o adresă în vid și descriere pentru a trimite USDT/USDC/BNB/ETH pentru a primi o nouă criptomonedă numită OWCY.”

Cu toate acestea, Gu nu era convins că hack-ul a fost rezultatul unui schimb de SIM, spunându-i lui Cointelegraph că nu există autentificare pe contul său personal Google. „Dacă ar fi fost un schimb de SIM, aș pierde accesul la telefonul meu etc. și asta nu s-a întâmplat”, a spus el.

„Ceea ce am observat a fost pe contul BRAND (care nu are un cont de conectare. Conturile de marcă YouTube sunt conectate la personal) a existat o autentificare din Filipine. Foarte probabil, acesta este fie un hack pe partea YouTube, fie un angajat necinstit. Așa au primit atât de mulți oameni în același timp.”

Fondatorul și CEO-ul canalului YouTube Altcoin Buzz, Shash Gupta, a adăugat că au observat că ceva nu era în neregulă în jurul orei 1:00, ora Singapore, duminică seara, când un videoclip neautorizat a fost postat pe canalul lor.

„Nu este destul de clar ce s-a întâmplat. Vorbesc cu Youtube pentru a înțelege problema și pentru a evita astfel de încălcări ulterioare.”

Un alt youtuber de criptomonede Richard Heart a postat pe Twitter la ora 21:30 UTC că canalul său a fost interzis în mijlocul unui flux live, indicând că YouTube era probabil la curent cu evenimentul.

Cointelegraph a contactat YouTube și o serie de alți creatori de conținut cripto care au fost afectați de hack, dar nu au primit informații suplimentare la momentul redactării acestui articol.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.