Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Criptomonedele pot deveni instrumente pentru intimidare, asuprire și subjugare a umanității (opinie)

zf.ro
bitcoin criptomonede

De la supraveghere omniprezentă la rate negative ale dobânzilor, cripto oferă dictatorilor și liderilor corporativi la nivel mondial noi modalități de intimidare, asuprire și subjugare a umanității.

Susținătorii descriu bitcoin ( BTC ) și alte criptomonede ca antidoturi pentru guvernele totalitare și băncile centrale. Simultan, corporațiile internaționale și startup-urile au conceput platforme și produse blockchain care ar putea fi utilizate în numele guvernelor totalitare și al băncilor centrale, conform cointelegraph.com.

Un exemplu este Microsoft, care a solicitat un brevet pentru un sistem de criptomonede folosind datele despre activitatea corpului. Ca parte a procesului de extragere a criptomonedei, sistemul de criptomonede dă o sarcină dispozitivului dvs., indicându-vă să finalizați o „activitate a corpului uman”.

„Activitatea corporală detectată este asociată cu sarcina primită și transmite datele generate de activitatea corpului unui sistem sau unei rețele, care verifică datele despre activitatea corpului pentru a acorda criptomonede.”

Amintește de filmul Justin Timberlake In Time , în care o societate viitoare folosește timpul din durata vieții cuiva ca monedă principală, fiecare individ având pe braț un ceas care numără invers cât mai are de trăit. Când ceasul bate la zero, sunt morți.

Banca Centrală Europeană (BCE) a menționat într-o carte albă că ar fi posibilă urmărirea fiecărei tranzacții CBDC dintr-o națiune. Toate tranzacțiile sub un astfel de regim ar fi cunoscute băncii centrale și oricui cu care banca alege să partajeze informații.

Cu o monedă digitală, băncile centrale pot impune restricții privind deținerea de bani. BCE a discutat limitarea sumei pe care o persoană o poate deține, limitarea timpului pe care o persoană poate deține o sumă de bani și impunerea ratelor negative ale dobânzii la sumele pe care banca le consideră excesive. O funcționalitate similară este prezentă în CBDC al Băncii Chinei . Politicile distopice pot fi implementate mai ușor cu o monedă digitală - inclusiv rate negative ale dobânzii și multe altele.

Fondatorul Ledger, Pascal Gauthier, consideră că proiectul de lege al Uniunii Europene privind transferul de fonduri este puțin mai mult decât supraveghere în masă.

„Imaginați-vă că aveți un portofel, un portofel din piele și că aveți bani în el. Acum, de fiecare dată când vei plăti în numerar undeva, va trebui să-ți arăți actul de identitate... și ei vor nota numele tău”, a spus Gauthier . „Aceasta nu este lumea în care vreau să trăiesc.”

El a adăugat: „Unele grupuri din Parlamentul European au o agendă foarte specifică și dogmatică... [și folosesc] scuze pentru a interzice Bitcoin și criptomonedele cât mai mult posibil. Zvonuri pe care le-au auzit. Am auzit că e pentru spălatorii de bani…”

Este „un registru partajat, imuabil, care facilitează procesul de înregistrare a tranzacțiilor și de urmărire a activelor într-o rețea de afaceri”, notează WEF, citând o evaluare IBM a tehnologiei blockchain. „Un activ poate fi tangibil (o casă, mașină, numerar, teren) sau intangibil (proprietate intelectuală, brevete, drepturi de autor, branding). Practic orice lucru de valoare poate fi urmărit și comercializat într-o rețea blockchain, reducând riscurile și reducând costurile pentru toți cei implicați.”

După cum notează WEF și IBM, blockchain face posibilă o lume de supraveghere omniprezentă.

Justin O'Connel este fondatorul Narracomm, GoldSilverBitcoin, Cryptographic Asset și THCist. El este un antreprenor concentrat pe Bitcoin din 2012.

Acest articol are scop informativ general și nu este destinat și nu ar trebui să fie luat drept sfaturi juridice sau de investiții. Părerile, gândurile și opiniile exprimate aici sunt exclusiv ale autorului.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.