Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Cristi Borcea a ajuns din nou pe mâna procurorilor DNA: De ce a fost audiat

cristi borcea

Fostul şef al lui Dinamo a ajuns din nou să dea cu subsemnatul în faţa procurorilor DNA. Borcea a fost audiat în calitate de martor de anchetatorii DNA în dosarul deţinuţilor scriitori. Cristi Borcea a scris o carte în închisoare, iar acum DNA cercetează modul în care lucrarea a fost evaluată de comisia din penitenciar şi cine l-a ajutat să o redacteze, transmite RTV.

Citeşte şi: Traian Băsescu a luat foc după condamnările din Microsoft: Dezvălurile fostului preşedinte

În acelaşi dosar au fost audiaţi şi Gigi Becali, George Copos sau Gică Popescu. Toţi au reuşit să obţină reducerea pedepselor după ce au publicat numeroase lucrări ştiinţifice din spatele gratiilor. În faţa procurorilor au ajuns şi doi înalţi prelaţi ai Bisericii, care au girat cărţile scrise de Becali.

Citeşte şi: Traian Băsescu o TOARNĂ pe Laura Codruța Kovesi: În ce AFACERE e implicată șefa DNA

"Este vorba de piatra care a fost aruncată de cineva în legatură cu cărţile scrise în penitenciar şi ne străduim să o scoatem. A fost respectată întocmai legea 254 din 2013, articolul (e. Conducerea de la Rahova a fost, şi sunt convins că e şi acum, destul de exigentă şi a fost extrem de riguroasă cu tot ceea ce înseamnă elaborarea acestor lucrări", a declarat George Copos după audieri. Omul de afaceri George Copos a ajuns în faţa anchetatorilor la începutul lunii septembrie pentru a da declaraţii în calitate de martor în dosarul privind suspiciuni de corupţie în legătură cu lucrările ştiinţifice scrise în închisori.

Citește și: Victorie in instanta pentru fostul sot al Codrutei Kovesi!

George Copos a fost condamnat în martie 2014 la trei ani şi opt luni de închisoare în dosarul transferurilor de jucători, după câteva luni primind o pedeapsă de patru ani de detenţie în dosarul Loteria I. Omul de afaceri a fost eliberat în anul 2015, după ce a executat o treime din pedeapsa de patru ani. În perioada în care a fost încarcerat, fostul finanţator al clubului Rapid a scris cinci cărţi. Una dintre lucrări i-a adus omului de afaceri un nou dosar, în care este acuzat de plagiat.

 

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.