Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Cristi Danileț anunță că dosarul privind arhiva SIPA a fost clasat: Procurorii DIICOT au stabilit că nimeni din echipa Macovei nu a comis vreo infracțiune

Inquam Photos / Octav Ganea
Cristi Danileț

Judecătorul Cristi Danileț anunță, într-o postare pe blogul său, că a primit ordonanța de clasare a dosarului privind arhiva SIPA, procurorii DIICOT constatând că faptele nu există. Magistratul anunță că va acționa în instanță mai mulți jurnaliști de la Evz.ro,

"Acum un an de zile EvZ a demarat o campanie împotriva echipei ministeriale care a decis închiderea DGPA (fosta SIPA) și sigiliarea arhivei fostului serviciu secret de informare a ministrului justiției. Am avut onoarea să fac parte din acea echipă care a luat acea decizie istorică, de a opri adunarea de informații secrete despre funcționarii și magistrații din justiție. Am fost acuzat de Dan Andronic și ziarul său că am comis acte ilegale în legătură cu acea arhivă. Mai mult, s-a făcut speculația că cei care au deținut ilegal acele documente ar fi șantajat magistrați pentru a se obține condamnări în marile din România.

Ca urmare, la 16.05.2017 am formulat o plângere penală adresată Parchetului pentru a se analiza dacă s-au comis ilegalități de către persoanele care au avut acces la documentele arhivate și astfel s-a format un dosar penal la DIICOT. Ulterior DIICOT a primit și Hotărârea Parlamentului privind raportul final al Comisiei de anchetă privind desființarea DGPA, la 5.07.2018. Cele două dosare au fost conexate.

Citeste si Se schimbă garda la CNA: Numele noi propuse de partide, Guvern şi Preşedinţie. Grigore Cartianu s-a autopropus

Au fost anchetați și audiați ministrul justiției de la acea vreme, toți membrii comisiilor de inventariere inclusiv subsemnatul, angajați la SIPA/DGPA, precum și jurnaliștii care au intrat în posesia unor rapoarte clasficate „scurse” de cineva din comisie.

În urma cercetării penale efectuate procurorii DIICOT au stabilit că nimeni din echipa Macovei sau din echipele celorlalți miniștri ai justiției nu au comis vreo infracțiune legate de documentele din acea arhivă. Mai mult, cu privire la acuzația pe care EvZ mi-a adus-o în concret procurorii au stabilit că NU EXISTĂ FAPTELE. Cu alte cuvinte, nu e vorba că aș fi comis ceva, dar că a trecut prea mult timp să fiu sancționat; nici că aș fi comis ceva, dar fapta ar putea să nu fie ilegală; ci se constată oficial că NU AM COMIS NIMIC în realitatea obiectivă de genul faptelor afirmate în ziar. (..)

Adică….tot ce s-a spus despre mine în EvZ constituie calomnie. Pun mai jos dovada, după care voi demara procedura de tragere la răspundere civilă a publicației și fiecărui redactor care a scris acele mizerii despre mine", a scris magistratul pe blog.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.