Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Cristian Bușoi, președintele PNL București: Guvernul PSD vrea contribuții diferențiate la Sănătate pentru că nu mai știe de unde să stoarcă bani

Inquam Photos/ Octav Ganea
Busoi

Europarlamentarul PNL, Cristian Bușoi, președinte a PNL București critică dur declarațiile ministrului de Finanțe cu privire la cuantumul contribuției pentru sănătate:

”Declarațiile ministrului Teodorovici despre pachete de servicii de sănătate diferenţiate, în funcţie de cuantumul cotizaţiei pentru sănătate, reflectă o foame majoră de bani a guvernului.

Ministrul de Finanțe a vorbit ca un contabil, nu ca un om care cunoaște sistemul de sănătate. Ceea ce spune este că guvernul PSD este gata să stoarcă niște bani, chiar și de la cei mai săraci, chiar și cu riscul ca un segment de romani să nu mai beneficieze de niciun ajutor medical.

Ideea este o eroare chiar și din punct de vedere economic, nu doar social. Lăsarea unor oameni în bătaia vântului, cu riscul de a se îmbolnăvi și de a nu fi tratați,  fără niciun fel de acces la servicii medicale va produce costuri economice importante, pe care, bineînțeles, guvernul PSD nu le calculează, când se gândește să economisească tâind dreptul unor români la sănătate.

Ceea ce propune ministrul Teodorovici nu există niciunde în Europa. Soluția PNL de reformă a sistemului de sănătate, cu principii de dreapta, ale economiei de piață, este cu totul alta: funcționarea descentralizată a sistemului public de asigurări, definirea pachetului de bază, care să acopere toate necesitățile de bază (fără diferențiere între toți asigurații), încurajarea asigurărilor private pentru ceea ce nu acoperă pachetul se bază (condiții de spitalizare preferențiale, un număr mai mare de investigații decât cele din pachetul de baza etc), acces la finanțarea din fondul jasigurărilor publice atât a spitalelor publice, cât și a celor private pentru a asigura, prin competiție, servicii de cea mai bună calitate pentru pacient.

Până acum, PSD mima public atenția pentru nevoile oamenilor în privința serviciior de sănătate. Ce zice ministrul Teodorovici arată că guvernul PSD, din incompetență, din prostie și din cauză că nu creează investiții, care să susțină cheltuielile crescute, a ajuns să nu mai aibă bani și se bucură la orice leu, chiar și de la românii mai săraci.”, susține europarlamentatul PNL.

content-image

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.