Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Cristian Buican: Clientela politică a PSD arde de nerăbdare să preia activele CET Govora

cet termocentrala

Preşedintele PNL Vâlcea, deputatul Cristian Buican, acuză actuala conducere PSD a judeţului că doreşte deliberat să falimenteze principalul operator de energie termică din Vâlcea - CET Govora, societate aflată deja în insolvenţă, dar şi în restrângere de activitate după ce în vară a pierdut principalul utilaj de exploatare de la mina de cărbune din Alunu.

Buican a făcut aceste declaraţii după ce luni a intermediat o întâlnire a reprezentanţilor Ciech Sodă România cu ministrul Economiei, Energiei şi Mediului de Afaceri, Virgil Daniel Popescu, pentru rezolvarea situaţiei de la uzina de sodă din Râmnicu Vâlcea, închisă de aproape două luni ca urmare a neînţelegerilor pe care conducerea companiei le-a avut cu cei de la CET Govora în ceea ce priveşte preţul de furnizare a aburului industrial.

"Din partea Ministerului Economiei există o deschidere maximă. Din păcate, nu acelaşi lucru se poate spune de către CET Govora şi a celor care administrează şi patronează această companie. Impresia mea este că în mod deliberat se doreşte falimentarea CET Govora, existând interese uriaşe privind preluarea perimetrelor de exploatare a cărbunelui de la Berbeşti-Alunu de către grupurile de interese politico-economice ce se află în spatele actualilor conducători ai judeţului Vâlcea. Clientela politică a PSD arde de nerăbdare să preia activele CET Govora, exact ca nişte vulturi ce dau târcoale unui leş" a declarat Buican, citat într-un comunicat de presă al PNL Vâlcea, transmis marţi AGERPRES.

Potrivit acestuia, concluzia după această întâlnire de la Ministerul Economiei, la care au participat liderii sindicatului "Sodistul", directorul general al Ciech Sodă România, Witold Urbanowski, şi preşedinte Consiliului de Administraţiei al companiei cu capital majoritar polonez, Dawid Jakubowicz, este că principala "frână" a rezolvării acestei probleme este "dezinteresul" celor care conduc CET Govora.

"Ministrul Economiei, Energiei şi Mediului de Afaceri, domnul Virgil Daniel Popescu, şi-a manifestat deschiderea totală privind susţinerea soluţiilor prezentate şi a promis că atâta timp cât va fi ministru, instituţia pe care o conduce va acorda tot sprijinul în vederea implementării unor măsuri care să asigure judeţului Vâlcea şansa unei dezvoltări durabile. În urma discuţiilor, toţi cei prezenţi au fost de acord că principala 'frână' în rezolvarea problemei de pe platforma chimică vâlceană o reprezintă 'dezinteresul' patronatului şi al administratorului judiciar de la CET Govora. Având în vedere toate aceste aspecte, participanţii la această întâlnire de la Ministerul Economiei au căzut de acord ca aceste întâlniri să continue şi a fost stabilit un parcurs clar al etapelor necesare implementării soluţiilor prezentate, cu totala implicare din partea Ministerului Economiei", se mai arată în comunicatul PNL Vâlcea.

Compania Ciech Sodă România a oprit temporar producţia în uzina de sodă din Râmnicu Vâlcea pe 18 septembrie, după ce CET Govora a denunţat unilateral contractul de furnizare a aburului industrial şi a cerut renegocierea preţului, pornind de la o valoare cu aproape 130% mai mare decât cea de anul trecut.

De asemenea, cei aproximativ 550 de angajaţi ai uzinei de sodă care lucrau în producţie au fost trimişi acasă, într-o situaţie similară fiind şi salariaţii de la CET Govora, care se află în şomaj tehnic prin rotaţie, după ce în această vară societatea s-a văzut nevoită să îşi restrângă activitatea ca urmare a prăbuşirii principalului utilaj de exploatare din cariera Alunu.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.