Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Cristian Bușoi: E necesară tranziția sistemelor energetice pentru a atinge obiectivul de decarbonizare

Facebook
Busoi ITRE

Europarlamentarul PNL Cristian Bușoi a afirmat, miercuri, după ce a fost ales președinte al Comisiei ITRE din PE, că Uniunea Europeană are nevoie de o strategie de politică industrială autentică și de asigurarea tranziției sistemelor energetice pentru a atinge obiectivul strategic de decarbonizare.

„Cu 52 de voturi pentru din 58 posibile, am fost ales astăzi președinte al Comisiei pentru Industrie, Cercetare și Energie din Parlamentul European. Celelalte 6 voturi au fost acordate doamnei Joelle Melin, reprezentanta grupului Identitate și Democrație din Parlamentul European. (...) Avem nevoie de o strategie de politică industrială autentică, mai ambițioasă și trebuie să asigurăm tranziția sistemelor noastre energetice pentru a atinge obiectivul strategic de decarbonizare. Este important să inspirăm lumea, dar, la fel de important este ne asigurăm că suntem competitivi, menținem securitatea energetică a Uniunii Europene și păstrăm locurile de muncă pentru cetățenii europeni. Avem nevoie așadar de o de o tranziție echilibrată, pragmatică și justă”, a spus Cristian Bușoi, într-un comunicat de presă remis MEDIAFAX.

Europarlamentarul PNL Cristian Bușoi a fost ales, miercuri, în funcția de președinte al Comisiei pentru industrie, cercetare și energie din Parlamentul European (ITRE).

Comisia ITRE din Parlamentul European a fost condusă de Adina Vălean, care a fost numită recent în funcția de comisar european pentru Transporturi.

Cristian Bușoi este membru și în comisia pentru afaceri economice și monetare din Parlamentul European.

Liberalul face parte, totodată, din delegația pentru relațiile cu țările din Asia de Sud-Est și cu Asociația Națiunilor din Asia de Sud-Est (ASEAN).

content-image

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.