Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Cristian Bușoi, europarlamentar PNL: UE oferă tot sprijinul financiar și de politici publice pentru vaccinurile anti-COVID19

Facebook
Cristian Busoi

UE oferă tot sprijinul financiar și de politici publice pentru vaccinurile anti-COVID19, dar companiile farmaceutice trebuie să prezinte garanții că acesta sunt sigure și că vor fi disponibile pentru toți cetățenii europeni, susține Cristian Bușoi, Cristian Bușoi, Președintele Comisiei ITRE din Parlamentul European și Responsabil al Parlamentului European pentru Programul de Sănătate al UE.

”În comisiile reunite ENVI și ITRE din Parlamentul European a avut loc astăzi audierea pe tema vaccinurilor, la care au participat reprezentanții industriei (EFPIA - Vaccines Europe), dar și două companii farmaceutice importante: CureVac și Sanofi, avansate în producerea unui vaccin împotriva COVID-19. La audierea pe care am condus-o împreună cu colegul meu Pascal Canfin, președintele Comisiei ENVI, au fost prezenți și reprezentanții Agenției Europene a Medicamentului (EMA), dar și importanți reprezentanți ai mediului academic din Europa.

În timpul dezbaterilor, deputații din cele două comisii ENVI și ITRE au ridicat problema transparenței, a siguranței pe care trebuie să ne-o ofere companiile farmaceutice, a nevoii de solidaritate între mediul public și cel privat, dar și a unei bune colaborări a actorilor statali la nivel mondial, pentru a reuși în lupta împotriva noului tip de coronavirus.

În calitate de președinte al Comisiei ITRE, am cerut insistent asigurări privind distribuirea corectă a vaccinurilor împotriva COVID-19. În opinia mea, de îndată ce vaccinurile vor fi disponibile, toți cetățenii europeni trebuie să aibă acces rapid la acestea, fără discriminare.

Am cerut, de asemenea, să mărim efortul pentru o mai bună și corectă informare a populației cu privire la vaccinuri și combaterea neîncrederii în acestea. Trebuie să oferim garanții cetățenilor europeni că vaccinurile anti-COVID-19 vor fi sigure, că vor fi verificate și că nu există motive de îngrijorare sau teamă.

Nu în ultimul rând, mi-am exprimat dorința ca Parlamentul European să susțină puternic alocarea de resurse mai mari pentru cercetare și inovare, pentru programele medicale, astfel încât pe viitor să prevenim o criză mondială ca cea pe care a generat-o această pandemie.

Comisia Europeană a încheiat deja acorduri și pre-acorduri cu cinci companii farmaceutice pentru achiziționarea vaccinului anti-COVID-19. Unele dintre aceste companii au ajuns deja în faza a treia de testare a vaccinului și estimează lansarea a cel puțin 3 vaccinuri până la finalul anului.

Sperăm cu toții ca în cel mai scurt timp posibil să avem acest antidot. Până atunci însă, UE trebuie să facă toate demersurile și să se asigure că toate țările vor avea acces egal la vaccinul anti-COVID-19.

content-image

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.