Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Cristian Bușoi: Nu putem acoperi datoria pe care o avem punând toată presiunea pe micii antreprenori, pe firmele care aduc plus valoare

facebook.com
Cristian Busoi

Europarlamentarul Cristian Bușoi face un apel și spune că criza actuală nu trebuie lăsată pe spatele micilor antreprenori și pe mediul privat. El cere măsuri juste și echitabile și afirmă ca statul trebuie să își asume înlăturarea ”găurilor negre” pe care o reprezintă companiile de stat, reducerea aparatului bugetar dar și o îmbunătățire a disciplinei financiare:

” Anii 2017-2018, perioada în care guvernele tutelate de Dragnea au făcut risipă și au aruncat cu banii în tot felul de măsuri populiste, ne-au dus la un deficit foarte mare, România intrând chiar în procedura de infrigment privind deficitul excesiv. Criza pandemică și războiul din Ucraina au condus la destabilizarea situației economice, la mărirea inflației, la scăderea puterii de cumpărare și la creșterea deficitului. România are nevoie de măsuri de austeritate și este datoria noastră ca politicieni responsabili să găsim soluțiile cele mai bune pentru a depăși această criză. Soluțiile care vor fi adoptate de Guvernul Coaliției trebuie să fie juste, echitabile și să nu ducă la o blocare a economiei. Nu putem lăsa criza și nu putem acoperi datoria pe care o avem punând toată presiunea pe micii antreprenori, pe firmele care aduc plus valoare. Avem nevoie de o disciplină financiară, de un tratament corect al tuturor agenților economici și nu de o presiune suplimentară pe cei care oricum își fac datoria și își plătesc taxele și impozitele. În același timp, trebuie să ne asumăm, cu adevărat, reducerea aparatului de stat, reducerea cheltuielilor nejustificate și înlăturarea ”găurilor negre”, ale acelor companii de stat neperformante, care produc pierderi zi de zi” spune Bușoi.

În aceeași postare, liberalul atrage atenția cu privire la modul în care se face descentralizarea unor instituții, afirmând că :

”Nu este o descentralizare reală mutarea unor instituții din subordinea unei instituții centrale în subordinea unei autorități locale, mai ales când există atribuții specifice și competențe speciale. Transferul inspectoratelor școlare sau a Directiilor de Sănătate Publică în subordinea autorităților locale nu are nicio logică instituțională și reduce semnificativ capacitatea ministerelor de a funcționa. Primăriile nu pot fi silite să preia anumite direcții, mai ales când în cadrul administrației locale nu există competențe pentru aceste domenii. Putem face mai mult rău, stricând mecanisme care merg, se pot crea noi rețele de putere, ce nu ar servi într-un final interesul cetățeanului”

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.