Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Cristian Bușoi, președintele Comisiei ITRE din PE a cerut măsuri urgente și necesare în vederea combaterii efectelor economice cauzate de pandemia COVID 19

PE
Cristian Busoi

Cristian Bușoi, Președintele Comisiei pentru Industrie, Cercetare și Energie (ITRE) din Parlamentul European a cerut Comisarilor pentru Piață Internă și Inovare, Thierry Breton și Mariya Gabriel, luarea unor măsuri urgente și necesare în vederea combaterii efectelor economice cauzate de pandemia COVID 19.

”În calitate de președinte al Comisiei pentru Industrie, Cercetare și Energie (ITRE) din Parlamentul European am solicitat, ieri, printr-o scrisoare adresată comisarului pentru Piața Internă, Thierry Breton, și comisarului pentru Inovare, Cercetare, Cultură, Educație și Tineret, Mariya Gabriel, luarea unor măsuri urgente, necesare pentru sprijinirea IMM-urilor, Industriei Farmaceutice și a Produselor Medicale, precum și pentru întărirea sectorului de cercetare și inovare și dezvoltarea inter-conectivității pe teritoriul UE.

Am solicitat Comisiei să ia măsuri urgente pentru ca industria medicală și farmaceutică să își poată întări capacitatea de a face față cererii crescute de materiale medicale și aparatură necesară pe teritoriul Uniunii. Am subliniat că aceste companii trebuie să își mențină și chiar să își crească capacitatea de producție în perioada următoare. Am cerut sprijinirea IMM-urilor care au suferit de pe urma acestei crize, dar și pentru acele întreprinderi care și-au reorientat activitatea pentru a putea combate deficitul existent în lanțul de aprovizionare.

În domeniul politicii digitale, le-am cerut celor doi comisari să asigure creșterea suportului pentru dezvoltarea conectivității în interiorul Europei, mărirea bandei de telefonie mobilă și fixă.

Am avut de asemenea câteva cerințe și în domeniul politicilor de cercetare. Le-am solicitat comisarilor să se aloce fonduri suplimentare pentru Programul Orizont și celelalte programe de cercetare.

Doresc ca cercetarea și inovarea să fie sprijinite mult mai mult în anii ce vor urma, pentru a avea la îndemână mijloace mai bune cu care să ne apărăm în cazul nefericit în care vor mai apărea situații de acest fel”, a spus Cristian Bușoi, președintele Comisiei pentru Industrie, Cercetare și Energie din PE.

content-image

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.