Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Cristian Diaconescu, după uciderea a încă unui jurnalist: 'Este prea mult'

PMP
Cristian Diaconescu

”Sunt prea mulți jurnaliști căzuți pe frontul libertății presei. Acum, virusul eliminării fizice a ziariștilor incomozi a pătruns și în Uniunea Europeană. Am avut cazuri și în Cehia, și în Slovacia, iar zilele astea, în Olanda. Este prea mult" a declarat președintele PMP, Cristian Diaconescu.

Diaconescu susține că uciderea jurnalistului de investigații olandez Pieter De Vreis "ne pune pe ganduri" și ne obligă să reacționăm ferm, până nu e prea târziu. Liderul PMP consideră că atentatele la adresa libertății de exprimare, sunt un semnal de alarmă privind slăbiciunile statului de drept și a democrației în UE, și nu numai.

"Avem deja episoade triste de asediere și anihilare a presei independente în țările europene, precum Ungaria, nu mai vorbim de Rusia și Belarus, unde ultimele crâmpeie a vocilor critice la adresa regimurilor autoritare au fost anihilate, cu forța", a mai spus Cristian Diaconescu.

”Partidul nostru deplânge uciderea a unui alt jurnalist, de această dată într-o țară cu tradiție în democrație, a cărui vină a fost că a avut curajul să scoată adevarul la iveală. Noi trebuie să înțelegem că nu există democrație față de presă liberă, iar libertatea de exprimare este o valoare esențială a unei democrații" a subliniat președintele PMP.

Partidul Mișcarea Populară solicită UE să gândească un set de măsuri de protejare a libertății de exprimare și de securitate pentru integritatea fizică a jurnalistilor. Este nevoie de un răspuns hotărât al oficialităților europene în fața acestor tendințe de intimidare a mass-mediei.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.