Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Cristian Diaconescu, preşedintele PMP: 'Rusia continuă șantajul la adresa Republicii Moldova'

PMP
Cristian Diaconescu

Cristian Diaconescu (PMP): Gazul, unitatea de măsură a Rusiei, pentru intimidarea Republicii Moldova

Președintele PMP, Cristian Diaconescu, susține că Rusia continuă șantajul la adresa Republicii Moldova. După ce a eșuat în controlul politic asupra Chișinăului, Moscova folosește o altă armă, de această dată economică, în războiul pentru menținerea supremației în teritoriul dintre Prut și Nistru.

Gazprom a anunțat că va tăia gazul pentru Moldova, dacă nu-și plătește datoriile, în valoare de peste 700 milioane de dolari. Ca un rezultat al intimidării, compania rusească refuză să ofere o sumă pentru un nou contract de livrare de gaze naturale.

Cristian Diaconescu a subliniat că Rusia și-a extins frontul manevrelor financiare, de presiune la adresa țărilor europene, prin folosirea gazelor naturale, ca unitate de măsură a amenințărilor, pentru a-și atinge scopurile geopolitice.

Astfel, Moscova arată că nu i-a trecut supărarea, după ce președintele Republicii Moldova, Maia Sandu, și-a îndreptat țara pe un parcurs european.

Având spatele acoperit, prin deschiderea gazeoductului Nord Stream, Moscova încearcă izolarea economică a Ucrainei și a Republicii Moldova, prețul fiind, monopolul deținut în distribuirea de gaze naturale.

Președintele PMP consideră că, poate, nu este întâmplător aleasă de Moscova, data limită pentru obligarea Republicii Moldova să plătească datoriile către Gazprom, 1 Decembrie, Ziua Națională a României, ziua realizării Marii Uniri.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.