Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Cristian Diaconescu: Situația României reale din punct de vedere al datoriilor și deficitelor este una aproape sinistră

PMP
Cristian Diaconescu

Fostul ministru Cristian Diaconescu, președintele PMP, susține că pentru companiile de stat, pe care le-a indicat drept „principalii datornici ai țării”, nu se găsesc soluții potrivite din motive politice, electorale sau chiar din rațiuni ce țin de „lipsă de curaj sau de lipsă de proiect”.

„Situația României reale din punct de vedere al datoriilor și deficitelor este una sinistră aproape. Sigur, s-au lăsat din 2020 de-o parte limitele deficitelor interne, România a încheiat 2020 cu peste 9% din PIB deficit, cam 100 de miliarde. În martie, avem un deficit de opt ori mai mare decât deficitul din luna corespunzătoare din anul 2020. Evident, cu astfel de teme stai pe masă. Stai pe masă, de asemenea, cu teme privind companiile de stat, care sunt principalii datornici ai acestei țări, CFR, Termoelectrica, Compania lignitului, nu de acum, de ani de zile, față de care, din motive politice, din motive electorale, din motive de lipsă de curaj sau de lipsă de proiect, nu se găsesc soluții într-un anume fel. Nota bene, pentru actualul guvern sau următoarele care vor veni imediat, dacă cuplați așteptările PNRR plus politica verde, economia verde a Uniunii Europene, centrul atenției se va muta, din nou, în aceste zone”, a declarat fostul ministru, marți, la B1 TV.

Discuția a pornit de la situația CFR Marfă, companie vizată într-un proces pierdut de România în fața Comisiei Europene, și de la negocierile pe PNRR.

„Vreau să vă spun o chestiune până la urmă de administrație simplă. În momentul în care se schimbă guvernele, ministerele vin cu organigrama ministerului și o aprobă prin Guvern. În această ordine de idei, ideea de reformă instituțională trebuia să o ai din prima zi în care te-ai așezat pe scaun. (...) În al doilea rând, așa cum se întâmplă în absolut toate subiectele fundamentale pe care le discutăm și pe urmă le uităm – care e planul din spate? Trebuie să dăm afară niște directori – bun, asta poate fi în egală măsură o afirmație corectă sau o afirmație falsă. Care e strategia? Despre ce discutăm?”, a adăugat Cristian Diaconescu, președintele PMP.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.