Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Cristian Diaconescu taie elanul adversarilor lui Erdogan: Diaspora turcă votează masiv cu actualul președinte

F. P.
captura Digi 24
Cristian Diaconescu

Cristian Diaconescu, fost ministru de Externe al României, este de părere că Diaspora în marea sa majoritate, în proporție de două treimi, sunt susținătorii președintelui Erdogan, notează bugetul.ro.

Potrivit datelor oficiale parțiale, numărătoarea din diaspora turcă arată că marile comunități de turci din Europa (Germania, Franța, Belgia) au votat cu Erdogan în proporție de două treimi.

Acesta a explicat că Erdogan și-a pierdut din popularitate în marile orașe ale Turciei:

„Președintele Erdogan, de ani buni, nu se bucură de foarte mare încredere în orașele mari unde locuiește o populație turcă destul de eterogenă, cu foarte multe conexiuni mai ales în domeniul economic cu occidentul, cu multe deschideri din acest punct de vedere și pentru care regimul autocratic cu conotații islamiste evidente reprezintă o variantă de conducere a țării de care nu sunt satisfăcuți.

În 2017 președintele de la acea vreme a anulat prevederile constituționale privind limitarea la două mandate în ceea ce privește pe șeful statului turc, eliminând și funcția de prim-ministru, asumându-și prerogative totale, inclusiv aspectele executive. A intervenit în conducerea Băncii Naționale din Turcia, a diverselor zone, inclusiv a Curții Constituționale. Foarte mulți profesori de la universitățile turce au fost arestați, acuzați că ar fi avut legătură cu Gullen, inamicul tradițional al lui Erdogan, la care nu a mai făcut referire în campania electorală”.

Cristian Diaconescu a mai precizat că este posibil ca Erdogan să se bucure în continuare de încredere în ciuda a ceea ce au arătat sondajele de opinie:

„Diaspora în marea sa majoritate, în proporție de două treimi, sunt susținătorii președintelui Erdogan. La sondajele de opinie, diaspora nu a fost măsurată. În egală măsură funcționarii publici s-au ferit să răspundă la studiile sociologice. Este posibil ca încrederea președintelui Erdogan să fie mult mai mare decât au arătat sondajele de opinie”, a mai declarat Diaconescu, la B1 TV.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.