Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Cristian Dide, săltat la ordinul lui Florin Cîțu? Legătură interesantă făcută de jurnalistul Robert Turcescu

Radu Pop
Facebook
Cristian Dide

Luni seara, celebrul protestatar Cristian Dide a fost reținut de procurorii DIICOT Iași, după ce fusese ridicat chiar din tren. El urmează să fie dus în fața judecătorilor cu mandat de arestare preventivă pentru 30 de zile. Activistul este acuzat că a procurat canabis din afara ţării, dar şi din România şi a trimis două colete cu droguri la sediile DIICOT - Structura Centrală şi Serviciul Teritorial Iaşi.

Însă acțiunea autorităților trebuie văzută într-un context mai larg, unul care ar putea să ducă până la liderul Partidului Național Liberal, deja fostul premier Florin Cîțu.

Ipoteza a fost lansată de jurnalistul Robert Turcescu, de la Evenimentul Zilei: „De la Dide (Cristian Dide, săltat ieri pentru trafic de droguri) a pornit în vară informația cu arestarea lui Cîțu în SUA. Eu sunt cel care a publicat atunci această dezvăluire legată de Dide și scandalul Cîțu-SUA”, a punctat Turcescu pe pagina sa de Facebook. Chiar dacă nu o spune explicit (pentru că e aproape imposibil de dovedit), Turcescu dă de înțeles că Florin Cîțu ar fi în spatele reținerii lui Dide.

Iată faptele:

  1. Asociația Legalizam.ro a făcut dezvăluirile legate de închisoarea pe care a făcut-o Florin Cîțu în Statele Unite ale Americii. Legalizam.ro este site deținut de asociația Evoluție în Instituție, coordonată de Cristian Dide.
  2. Imaginea lui Florin Cîțu are extrem de mult de suferit după acel scandal, mai ales că la început a încercat să minimalizeze dezvăluirile.
  3. În cele din a fost dovedit faptul că Florin Cîțu a fost prins sub influența băuturilor alcoolice.

Context

Procurorii DIICOT - Serviciul Teritorial Iaşi, împreună cu ofiţeri de poliţie judiciară din cadrul BCCO Iaşi, au efectuat 9 percheziţii domiciliare în judeţele Ilfov şi Călăraşi şi în Bucureşti, la sediile unor societăţi comerciale (magazine) şi la locuinţele unor persoane fizice suspectate de săvârşirea infracţiunilor de trafic de droguri de risc şi introducere în ţară de droguri de risc (canabis şi produse cu conţinut THC).

„Este o formă de protest, nicidecum trafic de droguri”, îl apără şi avocatul, şi partenera lui de viaţă, conform stirileprotv.ro.

Avocatul activistului susţine că ancheta ar fi fost deschisă la începutul anului, după ce Cristian Dide ar fi sesizat DIICOT. El s-ar fi autodenunţat, arătând cât de uşor poate cumpăra canabis online. Le-a trimis coletele procurorilor şi asta l-a transformat în suspect de trafic.

„După acel autodenunţ în care a informat DIICOT-ul că achiziţionează produse cu conţinut de THC; mai departe, după ce el a achiziţionat aceste produse, el le-a şi trimis DIICOT, la mai multe structuri din ţară şi le-a solicitat să efectueze acte de urmărire penală. Acţiunea lui este o acţiune de protest, în mod evident”, a transmis avocatul lui Cristian Dide.

Vezi și: Întreg dosarul lui Florin Cîțu în SUA: 'Inculpatul avea ochii injectaţi şi umezi'/ A urmat un curs de reeducare

Vezi și: Victor Ponta, reacție la reținerea lui Dide: 'Cred că s-a dat ordinul: gata cu protestele!' .

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.