Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Cristian Ghinea, contrazis de fostul director de comunicare al USR: 'Nu e vina Sistemului că USR a pierdut intrarea în turul doi'

cristian ghinea

Cristian Ghinea (USR-PLUS) recunoaște faptul că Dan Barna a pierdut alegerile. El susține că sistemul a fost mai tare, însă fostul director de comunicare al USR, Adriana Stoian, îl contrazice.

Citește și: Gest inedit: Ministrul Afacerilor Interne a sosit la serviciu cu un taxi (VIDEO)

Adriana Stoian  susține într-o analiză pe pagina ei de Facebook că întreaga strategie pregătiă de Dan Barna a fost greșită: „dispare PSD, cine e USR?”, se întreabă ea retoric.

„Orice strategie pleacă de la punerea în context.

- Președintele în funcție, cu toate stângăciile sau greșelile lui, pleacă mereu cu avantaj în cursa pentru al doilea mandat. De 30 de ani încoace, doar Constantinescu a rămas cu un mandat, toți ceilalți au avut două.

- Iohannis are o imagine bună per total. În ce privește politica externă, principala atribuție, cam toată lumea e de acord că ne reprezintă corect.

- Personajul negativ, care să capitalizeze ura electoratului, n-a existat la aceste alegeri. Dragnea e în pușcărie, Viorica stârnește râs, nu ură. Anul ăsta nu e 2014.

- Scorul de la europarlamentare a avut avantajul prezenței lui Cioloș și a celorlalți candidați, mai degrabă din PLUS, nu din USR. Notăm excepții ca Nicu Ștefănuță, dar singur n-ar fi fost de ajuns.

- Și la europarlamentare în antiteză era Dragnea și PSD în siaj, dar Dragnea. Acum n-a mai fost.

- “Ieșirea din criză nu e mandatul USR.” Doar o propoziție ca asta și e suficient să pierzi niște alegeri.

- Campanie anti-PSD, fără nimic constructiv de pus în loc. Ceea ce m-a făcut să întreb mai demult: dacă dispare PSD, cine e USR?

- Anvergura candidatului și notorietatea lui.

- “Nu suntem partid de lider.” Nu există așa ceva, mai ales la prezidențiale. Oamenii aleg lideri drept președinți, nu mai mulți membri la grămadă. Sau aleg constrânși răul mai mic.

- Crucial să-ți cunoști electoratul, pe segmente socio-demografice. Mă îndoiesc că s-a făcut asta.

Pe scurt: nu e vina “sistemului” că USR a pierdut intrarea în turul 2. E vina USR. De aici plecăm în analiză, stimată conducere a partidului, pentru ca nu cumva 2020 să devină un eșec și mai usturător pentru toată lumea. Fiindcă nu e despre voi, ci despre responsabilitatea publică pe care v-ați asumat-o.

Pentru membrii USR care mă cunosc: îmi pare rău că am avut dreptate!”, a precizat Adriana Stoian pe pagina ei de Facebook.

Citește și: USR alimentează ipoteza blatului Iohannis-Dăncilă: ce i-a lipsit lui Dan Barna .

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.