Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Cristian Ghinea, ministrul Fondurilor Europene: 'Noi, cetăţenii, suntem în continuare ăia care mutăm informaţii de la o instituţie la alta, pe hârtie'

turnulsfatului.ro
Cristian Ghinea

Ministrul Fondurilor Europene, Cristian Ghinea, afirmă că îşi doreşte punerea la punct a unei infrastructuri centrale care să lege informatic marile instituţii ale statului. El susţine că nu îşi doreşte „cârpeli” pe partea de software sau hardware, aşa cum s-a făcut până acum pe fonduri europene.

„Nu vreau să repetăm povestea de la cum s-a făcut digitalizarea pe fonduri europene până acum, în sensul în care s-au cârpit diverse software, s-a cumpărat hardware, dar noi cetăţenii suntem în continuare ăia care mutăm informaţii de la o instituţie la alta, pe hârtie”, a declarat ministrul Fondurilor Europene într-un interviu pentru Europa FM, potrivit news.ro.

Citește și: Garda de Mediu îi caută pe cei care au agresat mai mulți pui de urs!

Acesta a explicat că este nevoie de realizarea unei infrastructuri centrale care să permită transferul de informaţii între instituţii.

„Nu vom da bani pentru soft la instituţiile centrale decât dacă văd acea arhitectură de autostrăzi digitale, le-am spus noi, prin care ANAF-ul să fie legat de Registrul Comerţului, Registrul Comerţului de Cadastru şamd, totul să poată comunica. Altfel, am foarte multe cereri de la primării, Consilii Judeţene care vor să-şi facă digitalizarea acolo. Să fie foarte clar: nu depindem de ţinta digitală de dorinţa unor instituţii centrale de a face ceva cu banii ăştia. Dacă nu îmi arată harta prin care se leagă unele de altele, o să mă orientez pe digitalizarea pe partea de administraţie locală”, a adăugat ministrul

El a reclamat că „oamenii cooperează greu unii cu alţii, trebuie să-i forţezi”.

Cristian Ghinea consideră de asemenea că „în mod cert digitalizarea este un domeniu în care trebuie crescută alocarea”.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.