Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Cristian Pomohaci scapă de închisoare

B1.ro
Cristian Pomohaci

Tribunalul Mureș a admis o contestație formulată de Cristian Pomohaci în dosarul în care a fost găsit vinovat de evaziune fiscală. Fostul preot scapă astfel de pedeapsa cu închisoare cu suspendare, sancțiunea penală fiind înlocuită cu o amendă. Decizia instanței vine după ce președintele Klaus Iohannis a promulgat recent legea inițiată de fostul deputat Cătălin Rădulescu (PSD) care prevede că evazioniștii nu mai fac închisoare dacă achită prejudiciul plus o amendă.

„Solutia pe scurt: Admite cererea privind constatarea intervenirii unei legi penale noi formulată de petentul condamnat Pomohaci Cristian Dorin (...) Constată intervenirea legii penale mai favorabile raportat la pedeapsa de 1 an închisoare cu suspendare sub supraveghere, aplicată petentului condamnat pentru comiterea infractiunii de evaziune fiscală în formă continuată (...) dispune înlocuirea pedepsei aplicate petentului condamnat cu aplicarea unei pedepse constând în 200 de zile de amendă reprezentând 200 lei/zi respectiv 40.000 lei amendă”, se arată pe portalul instanțelor.

În decizia instanței se face trimitere la articolul din legea combaterii evaziunii fiscale:

  • „În cazul săvârșirii unei infracțiuni de evaziune fiscală prevăzute la art. 8 și 9, dacă în cursul urmăririi penale sau al judecății prejudiciul cauzat este acoperit integral, iar valoarea acestuia nu depășește 100.000 euro, în echivalentul monedei naționale, se poate aplica pedeapsa cu amendă. Dacă prejudiciul cauzat și recuperat în aceleași condiții este de până la 50.000 euro, în echivalentul monedei naționale, se aplică pedeapsa cu amenda”

Preşedintele Klaus Iohannis a promulgat legea pe 31 martie.

 

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.