Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Cristian Popescu Pidone a participat la un eveniment dedicat Zilei Euromene de Comemorare a Holocaustului împotriva Rromilor

Facebook
Cristian Popescu Piedone

Primăria Sectorului 5, prin Centrul Cultural și de Tineret „Ștefan Iordache”, în parteneriat cu Partida Romilor Pro-Europa au organizat un eveniment în parcul Sebastian, în memoria victimelor de etnie romă ale Holocaustului.

La eveniment a avut loc un mic concert de muzică clasică și s-au împărțit flori. Voluntarii organizaţiei au pregătit o scenetă ce s-a desfășurat într-un loc amenajat cu sârmă ghimpată, imitând lagărul în care în noaptea de 2 spre 3 august 1944, regimul nazist a procedat la exterminarea romilor în camerele de gazare, fiind uciși 2897 femei, barbați și copii romi.

Ziua Europeană de comemorare a victimelor Holocaustului împotriva romilor reaminteşte că oamenii au datoria de a lua atitudine la orice formă de violență, xenofobie şi extremism.

În România a fost instituită ziua de 2 august ca Ziua Naţională de comemorare a Holocaustului împotriva romilor.

Primarul Sectorului 5, Cristian Popescu Piedone a lăsat și un îndemn scris, pe panoul destinat tuturor persoanelor ce și-au dorit să transmită un gând: „Trecutul să fie respectat pentru viitor!”.

“Evenimentele de comemorare dedicate acestei zile au rolul de a ne reaminti suferinţele îndurate de acei oameni, de efectele devastatoare ale urii rasiale şi de pericolul ideologiilor extremiste. Indiferent de rasă, suntem oameni iar suferința nu trebuie să existe!”, a precizat primarul Sectorului 5, Cristian Popescu Piedone.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.