Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Cristian Popescu Piedone în mijlocul oamenilor care căutau să închirieze un loc de parcare

captura Facebook
Piedone

Primarul Sectorului 5, Cristian Popescu Piedone a stat de vorbă cu cetățenii care au așteptat la coadă încă de dimineață pentru obținerea unui loc de parcare. Potrivit regulamentului actual, locurile neplătite până la 31 martie devin vacante și pot fi distribuie către alți cetățeni.

Odată cu noul regulament, care va intra în vigoare în cel mult două săptămâni, cetățenii care și-au achitat taxele și impozitele locale până în 31 decembrie, inclusiv taxa pentru locul de parcare de reședință, vor beneficia de prelungirea automată a contractului privind locul de parcare. Aceștia nu vor mai fi nevoiți să se deplaseze la primărie pentru prelungire.

De asemenea, începând de luna aceasta, locuitorii Sectorului 5 vor avea la dispoziție o platformă digitală și o aplicație care le vor permite să verifice în timp real și transparent care este situația locurilor de parcare pe raza sectorului. Mai exact, aceștia vor putea vedea locurile de parcare de reședință disponibile, vor putea să își selecteze singuri locul de parcare dorit, iar depunerea documentelor se va face electronic, direct în platforma digitală. După ce documentele vor fi validate de către funcționarii Primăriei, plata se va putea face tot prin intermediul online. În perioada următoare, toți posesorii de locuri de parcare își vor putea reînnoi contractele prin intermediul aceleiași platforme.

Primarul Sectorului 5, Cristian Popescu Piedone a dispus ca programul angajaților de la parcări să fie prelungit, până când cetățenii care solicită un loc de parcare vor primi un răspuns. Programul va fi după cum urmează:

-       Luni – Vineri – 08.00 - 18.00

-       Sâmbătă – 08.00 – 14.00.

Cetățenii prezenți la sediul Primăriei Sectorului 5 i-au solicitat edilului crearea de noi locuri de parcare pe raza sectorului. Cristian Popescu Piedone le-a explicat acestora că a introdus pe ordinea de zi a ședinței de consiliu de ieri, 31 martie, 3 proiecte care prevedeau aprobarea indicatorilor tehnico-economici pentru crearea unor parcări supraetajate, dotate cu terenuri de sport pe acoperișurile construcțiilor. Parcările urmau să fie amenajate după cum urmează:

-       Parcare etajată P+3 etaje cu zonă de piață volantă – Șoseaua Alexandriei nr. 22-24;

-       Parcare etajată P+2 etaje – Calea Rahovei nr. 327;

-       Parcare etajată P+2 etaje – strada Bârcă nr. 2.

Deși Cristian Popescu Piedone le-a explicat consilierilor locali importanța

amenajării de noi locuri de parcare, aceștia au respins toate cele trei proiecte. Primarul Sectorului 5 a promis că nu se va lăsa descurajat de lipsa de interes a consilierilor față de cetățeni și va continua să susțină aceste proiecte, atât de importante pentru locuitorii din sector.

„Toate partidele politice au promis în campania electorală că vor face noi locuri de parcare pentru cetățenii din sector. Acum se pare că au uitat de această problemă a locuitorilor Sectorului 5, având în vedere că reprezentanții partidelor, mai exact consilierii locali, resping proiectele care prevăd crearea de parcări de reședință. Resping proiectele doar pe criterii politice, pentru că le face Piedone. Nu este normal să ne gândim la interesele de partid. Interesul cetățeanului ar trebui să fie prioritar pentru toți, atât pentru primar, dar și pentru consilierii locali.”, a transmis Primarul Sectorului 5, Cristian Popescu Piedone.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.