Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Cristian Rizea, fost deputat PSD, a primit mandat de arestare pentru 18 zile

Foto realitatea.net
cristian rizea catuse

Cristian Rizea a primit un mandat de arestare preventivă pentru 18 zile, în urma deciziei luate de judecătorii din Chișinău. Asta, după ce România a emis cerere de extrădare autorităților din Republica Moldova pe numele fostului deputat PSD.

În martie 2019, Cristian Rizea a fost condamnat definitiv de Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie, la 4 ani şi 8 luni închisoare cu executare pentru trafic de influenţă, spălare de bani şi influenţarea declaraţiilor.

Citește și: Atac de ultimă oră al lui Gheorghe Piperea: Justiția nu poate dispune suspendarea gravelor restricții de drepturi impuse de Aradat, pe motiv de epidemie

Rizea era acuzat că a pretins în mod direct de la omul de afaceri Lucian Colţea suma de 300.000 de euro, disimulată sub forma a două contracte de împrumut fictive. Banii au fost ceruţi în schimbul promisiunii lui Rizea, îndeplinită ulterior, că va interveni la Regia Autonomă Administraţia Patrimoniului Protocolului de Stat (RAAPPS) şi la Primăria comunei Chiajna astfel încât să fie rezolvate anumite interese personale pe care omul de afaceri le avea la nivelul celor două autorităţi.

La 3 noiembrie, șeful statului, Igor Dodon, a anunțat că a semnat un decret de retragere a cetățeniei oferite lui Cristian Rizea.

Citește și: Traian Băsescu: ‘Oamenii nu înțeleg, specialiștii nu le explică, nici guvernul. Nu e suficient să ai masca pe gură, poate doar să te protejezi pe tine’

În aceeași zi, Rizea, cu noul nume Mihai Cristian Luigi, a fost reținut la Chișinău, de ofițerii de investigații ai Direcției Investigații Criminale a INI al IGP.

Ulterior, fostul deputat român a atacat în instanță decretul președintelui Igor Dodon privind retragerea cetățeniei R. Moldova, însă instanța nu i-a dat câștig de cauză.

Citește și: Raed Arafat: ‘Petrecerile, aniversările și sărbătorile sunt interzise. Poliția are baza legală ca să dea amenzile pe tulburarea liniștii publice’

Polițiștii spun că fostul parlamentar urmează să fie extrădat la solicitarea autorităților din România.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.