Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Cristian Rizea nu poate candida la alegerile parlamentare: Este o încălcare constituțională foarte gravă

ZdG
cristian rizea

Fostul deputat român Cristian Rizea, condamnat pentru trafic de influență și spălare de bani, nu va putea candida la alegerile parlamentare anticipate din 11 iulie.  Magistrații Curții Supreme de Justiție au declarat inadmisibilă contestația depusă de Rizea și Partidul NOI. Ei au solicitat anularea hotărârii CEC prin care Cristian Rizea nu a fost acceptat în calitate de candidat la funcția de deputat pe listele formațiunii, transmite știri.md

„Nu s-a luat în discuție cetățenia. Este un fals. S-a indus în eroare opinia publică. Este o încălcare constituțională foarte gravă. Se îngrădește accesul liber al oricărui cetățean. Este vorba de un drept la justiție, pe care orice cetățean al Republicii Moldova ar trebui să-l aibă și nu doar cei care sunt acceptați ca și candidați electorali”, spune Rizea.

Cristian Rizea a obținut cetățenia, care însă i-a fost retrasă de fostul președinte Igor Dodon, fiind acuzat de fals în declarații. El a fost reţinut în Republica Moldova, la începutul lunii noiembrie, anul trecut, iar în luna mai a fost eliberat, după ce i-a expirat termenul la care o persoană poate fi reținută până să fie extrădată.

Potrivit presei de peste Prut, Rizea a fugit în Moldova în 2018, după ce a fost condamnat în România la aproape cinci ani de închisoare.

Citește și Prețul carburanților va fi înghețat în Republica Moldova

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.