Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Cristian Rizea, urmărit internațional, a fost găsit în Chișinău

rizea

Fostul deputat PSD Cristian Rizea se ascunde în Chișinău, după ce a fost dat în urmărire internațională, ca urmare a faptului că se sustrage executării pedepsei de 4 ani și 8 luni de închisoare pentru trafic de influență și spălare de bani, potrivit Gândul.info. Sursa citată anunță că, după o investigație de două luni, fostul deputat PSD Cristian Rizea a fost surprins în Chișinău. Acesta a fost fotografiat pe stradă, jurnaliștii Gândul menționând că politicianul fugar își ducea copilul la școală. Rizea ar avea puține ieșiri publice în capitala Rep. Moldova și puține legături, tocmai pentru a se proteja. Conform sursei citate, Rizea are dublă cetățenie, adică și moldovenească, "obținută cu ajutorul unor oficiali PSD".

Surse din cadrul Poliție Române au declarat pentru MEDIAFAX că dețin informații potrivit cărora fostul deputat s-ar afla în Chișinău, însă nu au primit nicio confirmare oficială din partea autorităților din Republica Moldova.

Pe 18 martie 2019, judecătorii Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie l-au condamnat definitiv la patru ani şi opt luni de închisoare cu executare pe fostul deputat Cristian Rizea. La ultimul termen, avocatul a spus că Rizea s-ar afla în SUA, la rude, deoarece ar avea probleme cu banii.

Fostul deputat a fost trimis în judecată de DNA, în martie 2016, pentru trafic de influenţă, spălare de bani şi influenţarea declaraţiilor.

"În perioada septembrie - decembrie 2009, inculpatul Rizea Cristian a pretins în mod direct, pentru sine, de la inculpatul Colţea Lucian, om de afaceri cu cetăţenie americană, suma de 300.000 euro disimulată sub forma a două contracte de împrumut fictive, în schimbul promisiunii, îndeplinite ulterior, că va interveni la nivelul a două autorităţi, Regia Autonomă – Administraţia Patrimoniului Protocolului de Stat (RAPPS) şi primăria comunei Chiajna, astfel încât să fie rezolvate anumite interese personale pe care omul de afaceri le avea la nivelul celor două autorităţi", precizau la acel moment procurorii într-un comunicat de presă.

Vezi si: Plângere la DNA împotriva lui Dăncilă, înainte de Turul II: Ion Țiriac, Mihai Covaliu și 2 ex-miniștri PSD sunt vizați și ei/ DOCUMENT .

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.