Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Cristian Secoşan este noul preşedinte al Consiliului Investitorilor Străini

Aspen România
FIC logo Consiliul Investitorilor Straini

CEO-ul Siemens pentru România şi Republica Moldova, Cristian Secoşan, este noul preşedinte al Consiliului Investitorilor Străini (FIC), a anunţat asociaţia, într-un comunicat transmis.

"În cadrul primei şedinţe din noul mandat, Comitetul Director al FIC a decis noua echipă executivă, alegându-l pe Cristian Secoşan, CEO Siemens România şi Moldova, ca preşedinte al FIC. Acesta va fi susţinut de Ramona Jurubiţă, Country Managing Partner KPMG România, şi Eric Stab, preşedinte şi CEO Engie România, director executiv Engie Eastern Europe, în calitate de vicepreşedinţi. Daniel Anghel, Tax and Legal Services Leader PwC România, a fost numit trezorier", precizează sursa citată.

În plus, Comitetul Director a decis ca agenda de lucru pentru acest an să fie centrată pe identificarea măsurilor pentru o creştere economică sustenabilă, cu accent pe componenta de mediu, cea socială şi de guvernanţă - cunoscute sub denumirea de criterii ESG.

În acest sens, FIC va acorda o atenţie crescută subiectelor abordate în grupurile sale de lucru care cad sub incidenţa Planului Naţional de Redresare şi Rezilienţă (PNRR), pentru a contribui la implementarea proiectelor propuse de Guvern.

"Aş dori să mulţumesc colegilor din Comitetul Director pentru votul de încredere şi să îmi exprim angajamentul pentru promovarea viziunii şi a proiectelor FIC în acest mandat. Cred că FIC este una dintre cele mai reprezentative organizaţii de afaceri din România, cu un profil elevat şi competenţe pe măsură. Sunt onorat, dar în acelaşi timp obligat, să menţin nivelul de profesionalism şi continuarea dialogului cu factorii de decizie pentru a identifica cele mai bune soluţii de politici publice pentru o revenire uniformă a economiei. Oportunitatea pe care o aduce această redresare economică este reforma, reconstruirea economiei româneşti pe o bază durabilă şi pregătirea pentru era digitală. Ţinând cont de viziunea noastră pentru un mediu de afaceri mai bun, ne vom canaliza resursele către sprijinirea autorităţilor în atragerea de capital străin suplimentar către sectoare cu valoare adăugată ridicată, care cu siguranţă vor angaja la rândul lor alte tipuri de investiţii şi clustere, în special în contextul tranziţiei verzi şi celei digitale, pentru a oferi recomandări şi mai ales, pentru a ne asigura că împreună evităm prelungirea crizei de sănătate prin sprijinirea campaniei de vaccinare în lunile următoare", a declarat Cristian Secoşan, noul preşedinte al FIC.

Consiliul Investitorilor Străini este asociaţia care reuneşte peste 120 dintre cele mai importante şi mai mari companii româneşti cu capital străin, cu o cifră de afaceri cumulată care reprezintă o cincime din economie şi care au o contribuţie semnificativă la bugetul de stat. În cei aproape 25 ani de la înfiinţarea organizaţiei, companiile membre FIC au susţinut întotdeauna importanţa dialogului între comunitatea de afaceri şi autorităţi.

În fiecare an, în luna mai, FIC îşi alege un nou Consiliu Director pentru un mandat de un an, iar acesta, la rândul lui, alege până la sfârşitul lunii iunie, echipa executivă - preşedinte şi vicepreşedinţi, dintre cei 15 membri, conform agerpres.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.