Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Cristian Terhes a acuzat legarea MCV de Schengen in cazul Romaniei

Inquam Photos / Octav Ganea
chris terhes

Europarlamentarul Cristian Terhes a transmis ca Romania nu a fost primita in Schengen din cauza discutiilor despre justitie.

„Acceptarea Romaniei in Schengen a fost principala tema de discutie pe care am avut-o in cadrul unei intalniri restranse de lucru cu comisara Ylva Johansson pe data de 15.01.2020 la Strasbourg. Intalnirea aceasta a urmat unei discutii mai largi pe tema migratiei avute in cadrul unei intalniri de lucru a grupului S&D de saptamana trecuta la care a fost prezenta comisara Johansson. La acea intalnire am ridicat public problema nedreptatii facute Romaniei de a nu fi inca membra Schengen inclusiv din cauza unor decizii politice ale unor state membre UE de a lega raportul MCV de refuzul acceptarii Romaniei in Schengen. Am spus atunci ca raportul MCV este plin de erori si e anormal ca din cauza unui raport vadit subiectiv si neprofesionist drepturile cetatenilor romani la libera circulatie sa fie incalcate.

Chestiunile generale pe care le-am punctat saptamana trecuta la Bruxelles, le-am explicat si argumentat detaliat in intalnirea de azi de la Strasbourg cu comisara Johansson. Minciunile si dezinformarile trimise din Romania la Bruxelles pe tema justitiei de ani de zile, care s-au concretizat in sustineri eronate si recomandari neconstitutionale din rapoartele MCV, au ca efect nu doar subminarea independentei justitiei din Romania si incalcarea drepturilor romanilor, ci si mentinerea Romaniei pe o pozitie de inferioritate in UE, cum e refuzul nefondat de a fi primita in Schengen”, a scris Terhes pe pagina sa de Facebook.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.