Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Cristian Tudor Popescu, către Klaus Iohannis: 'Ești șeful statului, așa se numește. Și tu spui că statul a eșuat? Despre tine nu spui nimic?'

ctp

”Sunt îngrozit de tragedia de la Spitalul de Boli Infecţioase Constanţa; statul a eşuat în misiunea de protejare a cetăţenilor”,  a spus, din Germania, Klaus Iohannis, după ce încă 7 oameni plecați la spital să se vindece au murit arși într-un incendiu dintr-un spital din Constanța.

Cristian Tudor Popescu are o serie de întrebări pentru Iohannis și spune că România este un stat eșuat încă de la înființare. În plus, gazetarul consideră că dacă România e eșuat, și Iohannis a eșuat, pentru că este președinte din 2014. ”El n-are treabă cu statul”, a punctat CTP.

Citește și: Klaus Iohannis, PRIMA REACȚIE după incendiul de la Constanța: Zi de doliu. O nouă dramă. Statul român a eșuat în misiunea sa fundamentală

”Ne spune dl președinte Iohannis că statul a eșuat în misiunea sa de a proteja cetățenii. Mai întâi, nu e corect, statul n-a eșuat. Statul român este un stat eșuat de când a fost înființat, din secolul 19. Nu a reușit niciodată, în nicio structură guvernamentală, să garanteze siguranța, protecția simplului cetățean care nu are relații speciale.

Ești șeful statului, așa se numește. Și tu spui că statul a eșuat? Despre tine nu spui nimic? Eu n-aș fi putut să fiu președintele României de 8 ani și să spun, în timp ce oamenii mor, „statul a eșuat”. Eu, șeful statului. În loc să spun: „Eu am eșuat. Dacă statul a eșuat, și eu am eșuat”. El n-are treabă cu statul.

Citește și: Radu Cristescu, către Klaus Iohannis și Florin Cîțu: 'Spălați-vă sîngele de pe mîini, asasinilor, și cărați-vă pînă nu vă bate lumea cu pietre pe stradă'

Singurul lucru sigur pe care îl pot comunica este că nu se va schimba nimic, că acești oameni nu sunt ultimii care vor muri arși, asfixiați în spitalele din România. Nu sunt ultimii care vor muri pe holuri în România, pentru că dacă faci COVID acum într-o formă gravă, de pildă în București, te duci să-ți tragi sufletul pe un hol de spital – nu mai e niciun loc la ATI – și eventual să-ți dai sufletul pe hol.”, a spus CTP la Digi 24.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.