Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Cristian Tudor Popescu: ‘Creștinismul a interzis rațiunea!’

ctp2

Gazetarul și scriitorul Cristian Tudor Popescu a încercat vineri, la postul Digi24, să explice de ce unele persoane cred în teoria conspirației. El spune că totul se trage din istoria omului și a arătat că tehnlologia actuală e neînțeleasă de mulți oameni, dar folosită.

Citește și: VIDEO - Moment CRUCIAL înainte de începerea școlilor - ziua în care se ia decizia finală! Klaus Iohannis: 'Vom face o reevaluare'

„De ce conspirația asta mondială nu a mers pe ideea de substanțe? De ce pe CIP? Pentru că acum 250 – 300 de ani omul de atunci putea să înțeleagă tot din dispozitivele care îl înconjurau: unelte, vas, putea să înțeleagă cum funcționează.

Începând de la curentul electric și până azi a avut loc o alienare în raport cu obiectele care îl înconjoară. Aveți un telefon. Câți din cei care îl utilizează știu cum funcționează? Mulți habar n-au și-l utilizează. Vă rog să vă gândiți la câte obiecte de acest tip sunt lângă omul mediu. Din pricina acestei alienări în raport cu tehnologia de aia au băgat conspiraționiștii CIP-uri. Ai tendinața să negi și să distrugi.

În istorie rațiunea nu e mereu prezentă în public. A urmat 1.000 de ani de întuneric când Europa a fost cuprinsă de creștinism. Creștinismul a interzis rațiunea. De ce? Pentru că era vorba de credință. Cum spunea Augustin: oricât ai încerca să ai tu iluminarea n-ai putea pentru că ai nevoie de lumina venită de la Dumnezeu.

Acum asistăm la o recrudescență a neraționalului. Paradoxal, în acest moment al avântului tehnologic, avem o creștere corespunzătoare și fatală în fața acestui nerațional care ne poate duce la distrugerea acestei planete, cum spun mulți savanți”, a spus gazetarul Cristian Tudor Popescu la postul Digi24.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.