Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Cristian Tudor Popescu pune diagnosticul: E al treilea război mondial

CTP

Atentantele teroriste de la Paris au reprezentat o acţiune de război, este de părere jurnalistul Cristian Tudor Popescu. Iar o soluţie pentru a contracara atacurile ISIS ar putea fi formarea unei largi coaliţii militare internaţionale care să atace pe teren organizația teroristă, mai crede jurnalistul.

„Poate dacă (atacul, n.r.) a fost așa de bine organizat, nu mai e un atentat, ci un act de război. A fost o acțiune de război, dar a fost îndreptată asupra civililor, nu militarilor”, a spus Cristian Tudor Popescu la Digi24.

Citește și: ÎNFIORĂTOR Lider musulman anunță atentate în România / VIDEO

„M-am gândit mult cum se poate numi – nu am altă expresie decât al treilea război mondial”, a adăugat el.

Jurnalistul a făcut o comparație cu atentantele de la 11 septembrie din Statele Unite și a arătat că, în acel caz, Al Qaida nu era constituita ca un stat vizibil, cu un teritoriu, ci era „nebuloasa teroristă”. În schimb, „Statul Islamic e palpabil, are capitală, are teritoriu, se pretinde a fi stat, luptă cu întreaga lume civilizată”.

Citește și: SRI face precizări importante pentru România

Cristian Tudor Popescu a mai arătat că organizația jihadistă a atacat în Europa, Rusia, Egipt și multe alte state și anunță că va ataca pe oricine se atinge de ISIS. „E un război mondial”, spune jurnalistul.

El a arătat și care sunt mijloacele pe care le folosește organizația - atacuri perfect conspirate, fulgerătoare, care nu pot fi oprite.

Citește și: SURSE Detalii neștiute despre petrecerea în care Victor Ponta și-a serbat ziua de naștere

„ISIS poate face enorm de mult rău lumii civilizate. Soluția care se impune este desfășurarea unei forțe formate din trupe din țările UE, ale Rusiei, etc, care să atace la sol. Pot fi lichidați dacă se ajunge la o înțelegere, mai ales cu Rusia. Trebuie lichidată matca de unde pleacă finanțarea, coordonarea, antrenamentul”, mai spune jurnalistul.

În opinia sa, România trebuie să fie pregătită să se alăture unui război împotriva Statului Islamic.

„Mi s-ar părea insuportabil să văd că România se dă la o parte și încearcă să folosească o soluție cotită. România trebuie să fie alături de aliații ei. E vorba nu doar de Europa, ci de umanitate.

Citeşte şi: COȘMARUL continuă: Avion PRĂBUȘIT în Marea Britanie! Toți pasagerii au murit

E un atac îndreptat împotriva condiției umane”, a spus Cristian Tudor Popescu.

„Dacă vor fi separați, vor fi loviți pe rând, în asta constă forța ISIS. Mi se pare că nu vedem acum decât începutul infernului”, a adăugat el.

„E al treilea război mondial, dar nu e unul clasic, obișnuit. N-au cum să invadeze Europa, dar pot s-o facă de nelocuit. Viaţa poate deveni un coșmar. Putem ajunge să trăim într-o Europă sub asediu în fiecare zi a vieţii, temându-ne la fiecare pas”, a mai spus jurnalistul.

Citește și: Cele mai mari temeri ale europenilor s-au adeverit: Un terorist provine dintre refugiați

El a explicat că refugiații sunt cei care fug de Statul Islamic, în timp ce teroriștii care au comis atentatele provin din Europa.

Citește și: Cine sunt cei doi români ucişi în atentatele din Franţa

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.