Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Cristian Tudor Popescu revine: Îmi arată și mie un creștin înțelept unde zice Iisus să te închini la moaște?

Digi24
CTP Cristian Tudor Popescu

Jurnalistul Cristian Tudor Popescu își continuă bătălia cu Biserica Ortodoxă și arată că editorialul său a fost înfierat atât de către Patriarhie, dar și de către canalele TV care luptă împotriva ”rațiunii și bunului simți”. CTP ridică și o întrebare: unde a zis Iisus că este bine să închinăm la moaște?

Citește și: Alexandru Rafila, după explozia cazurilor de coronavirus: În maxim o lună s-ar putea dubla! Mortalitatea s-ar tripla, ca în Cehia

”În ședințele de înfierare a subsemnatului, organizate turbo la canalele tv care luptă dârz împotriva rațiunii și bunului simț, precum și în destule postări pe internet, se sare în sus că i-aș fi făcut „vite” pe credincioșii ortodocși. Vita e calul de bătaie, de altceva din ce-am scris nu se agață bodigarzii BOR, că frige.

Iată fraza integrală, nu trunchiată pentru uzul manipulării: „Pentru a prosti oamenii, șarlatanul Daniel n-are nevoie de matematică, nici de logică, o dă direct, ca o strigătură pentru vitele ce le păstorește: fiindcă a interzis pelerinajul la moaștele Sf. Dimitrie în octombrie 1989, comunismul a căzut peste câteva luni”.

Și iată firul logic.

- ÎnaltulPreaFericit păstorește vite.

- Această afirmație nu exclude nicicum faptul că ÎPF păstorește și oameni.

- ÎPF s-a adresat tuturor credincioșilor, oameni și vite.

- La zicerea sa „interzis pupat moaște = căzut comunism”, care conține tot atâta rațiune și bun-simț cât strigătura hăis! sau cea!, nu pot reacționa oamenii, ci doar vitele, adică acele persoane care posedă discernământul vițelului când contemplă poarta nouă în raport cu cea veche.

-Ergo, „vită” ești dacă iei de bună „interzicere pupat moaște = căzut comunism”, nu dacă ești creștin ortodox.

Acest raționament se bazează pe o ipoteză: nu toți credincioșii din țara asta cred în nerușinarea sinistră a minciunii că BOR, pupătoarea în dos a Ceaușeștilor când nu erau încă moaște, a dat jos comunismul cu ajutorul lui Dumnezeu. Dacă ipoteza se dovedește greșită, atunci nu mai am nimic de spus.

Ba nu, ar mai fi ceva. Îmi arată și mie un creștin înțelept unde zice Iisus să te închini la moaște?”, scrie jurnalistul Cristian Tudor Popescu, în Republica.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.