Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Cristian Tudor Popescu: 'Ținta AUR se identifică public cu cea a Kremlinului!'

cristian tudor popescu

Scriitorul și gazetarul Cristian Tudor Popescu susține că politica promovată de partidul AUR se aseamănă cu cea a Kremlinului. Reacția gazetarului vine după ce Premierul Republicii Moldova Dorin Recean a declarat, într-un interviu pentur Pro Tv Chişinău, că liderul AUR, George Simion, face parte din efortul de destabilizare în Republica Moldova şi că acest lucru i l-a comunicat şi premierului Marcel Ciolacu (mai multe, aici).

„G. Simion și Putin, gând la gând cu bucurie

Premierul moldovean Dorin Recean l-a declarat pe G. Simion interzis pentru încă 5 ani în Republica Moldova deoarece „Face parte din efortul de destabilizare a țării de către Rusia”.

Drept răspuns, șeful AUR a glăsuit că „Republica Moldova e un stat artificial” și că „Nu mai trebuie să existe președinție, parlament și guvern la Chișinău”. Întrucât toate sondajele arată limpede că nu doar politicienii, ci peste trei sferturi din populația Basarabiei nu doresc în clipa de față unirea cu România, asta se poate face doar prin anexarea cu forța de către România.

Pentru prima dată, ținta AUR se identifică public cu cea a Kremlinului: desființarea prin forță a statului independent și suveran Republica Moldova și retransformarea într-o gubernie rusească”, a spus Popescu, pe pagina sa de Facebook.

George Simion: „Avem un plan de unire, ceea ce în ochii guvernanților din R. Moldova e destabilizare”

Noi avem un plan de unire, ceea ce în ochii guvernanților din R. Moldova este echivalent cu o destabilizare, spune liderul AUR, George Simion.

„Republica Moldova, în opinia mea, nu este o țară, este un stat. Urăsc din străfundul sufletului meu hotarul de la Prut. Nu văd niciun argument pentru care al doilea stat românesc să continue să existe în altă componență decât în componența țării-mame”, spune George Simion.

El spune că nu-și dorește „perpetuarea unei statalități moldovenești diferită de România”.

„Eu iubesc România de Nistru pân-la Tisa. Noi avem un plan de unire. Adică nu ne dorin să mai existe Președinție, Guvern, Parlament acolo, la Chișinău, ci vrem să avem o singură țară, cum am avut înainte ca doi criminali ai istoriei - Stalin și Hitler - să ne despartă. Cu siguranță în ochii guvernanților din Republica Moldova asta e echivalent cu o destabilizare, dar ăsta sunt eu de mic, așa m-au învătat bunicii că e corect”, încheie Simion, potrivit Mediafax.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.