Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Cristiano Ronaldo, apreciat de un reprezentant FIFA: Un „geniu total" pentru că a obținut penalty pentru Portugalia

Cristiano Ronaldo

Fotbalistul Cristiano Ronaldo a fost numit „geniu total" de către un reprezentant FIFA pentru modul în care a obținut un penalty pentru Portugalia în partida împotriva Ghanei de la Cupa Mondială de fotbal, anunță Mediafax.

Jucătorul de 37 de ani a înscris din penalty și a devenit primul fotbalist care a marcat la cinci cupe mondiale. Portugalia s-a impus cu 3-2, dar acordarea loviturii de pedeapsă l-a indignat pe Otto Addo, selecționerul Ghanei, care a spus că „nu a fost penalty".

„Arbitrul a dat un penalty care nu era penalty - toată lumea a văzut asta. De ce? Pentru că este Ronaldo sau ceva de genul ăsta?” a declarat Addo pentru BeIN Sports.

În cadrul unui briefing la Doha, Sunday Oliseh, membru al grupului de studiu tehnic (TSG) al FIFA, a declarat că atacanții „devin mai inteligenți".

„Poate că atacanții devin mai inteligenți?. Despre penalty-ul lui Ronaldo, oamenii pot spune ce vor despre el, dar inteligența de a aștepta acea secundă, de a atinge mingea, de a-și continua piciorul și apoi de a obține contactul. Asta este geniu total. Haideți să le facem un compliment atacanților pentru că devin mai inteligenți", a spus Oliseh.

TSG, care este condus de fostul antrenor al lui Arsenal, Arsene Wenger, analizează fiecare meci și oferă rapoarte cu date despre performanțe și tendințe.

De exemplu, în primele 20 de meciuri de la turneul din Qatar, au fost acordate nouă penalty-uri. În urmă cu patru ani, în faza grupelor de la campionatul mondial din Rusia au fost acordate 24 de lovituri de la 11 metri.

Polonezul Robert Lewandowski și canadianul Alphonso Davies au ratat, în timp ce restul de șapte lovituri au avut succes.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.