Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Cristiano Ronaldo vrea să doboare un nou record mondial: portughezul este pe cale să devină cel mai selecționat jucător din istoria fotbalului

Al Nassr
Cristiano Ronaldo

Eliminarea prematură a Portugaliei de la Cupa Mondială în fața Marocului l-a lăsat pe Cristiano Ronaldo cu un alt record de doborât în această săptămână, când naționala sa va înfrunta Liechtenstein în meciul de deschidere a preliminariilor Euro 2024.

Cristiano Ronaldo este pe cale să devină joi cel mai selecționat jucător din istoria fotbalului internațional masculin, odată cu revinrea în acțiune cu naționala Portugaliei, conform Mediafax.

După ce nu a reușit să doboare recordul în timpul recentei finale a Cupei Mondiale din Qatar, Ronaldo va ajunge la cea de-a 197-a apariție pentru Portugalia dacă noul selecționer Roberto Martinez îl va selecta pentru meciul de deschidere a preliminariilor Euro 2024, acasă cu Liechtenstein.

După o apariție ca rezervă în timpul înfrângerii surprinzătoare a națiunii sale în sferturile de finală ale Cupei Mondiale cu Marocul, în decembrie, câștigătorul de cinci ori al Balonului de Aur a ajuns la egalitate cu atacantul kuweitian Bader Al-Mutawa, cu 196 de selecții.

Al-Mutawa este încă activ, dar nu a fost convocat înaintea următoarei runde de meciuri a Kuweitului în Asia, oferindu-i lui Ronaldo oportunitatea de a trece în fața colegului său atacant în vârstă de 38 de ani.

Meciul cu Liechtenstein va marca, de asemenea, prima apariție internațională a fostului erou al lui Manchester United de când a semnat pentru echipa saudită Al-Nassr. Ronaldo a părăsit United pentru a se muta în Orientul Mijlociu la sfârșitul anului trecut, după ce a criticat public clubul și s-a certat cu managerul Erik ten Hag.

Cu controversele lăsate în urmă, fostul jucător de la Real Madrid și Juventus a marcat nouă goluri în primele opt meciuri jucate pentru Al-Nassr, o formă care i-a adus selecționarea din partea lui Martinez. Selecționerul spaniol, care a fost demis de Belgia după șase ani de mandat în urma Cupei Mondiale, i-a succedat lui Fernando Santos în ianuarie și speră să se bazeze pe Ronaldo.

"Cristiano Ronaldo este un jucător foarte implicat", a declarat Martinez, care nu a confirmat dacă Ronaldo va rămâne sau nu căpitanul Portugaliei, într-o conferință de presă premergătoare. "El poate aduce experiență și este o figură foarte importantă pentru echipă. Nu mă uit la vârstă".

Tot în această săptămână, consilierul personal al lui Ronaldo, Ricardo Regufe, a anunțat că își părăsește rolul la echipa națională a Portugaliei după 20 de ani și se pare că se concentrează pe afacerile clientului său din Arabia Saudită. "A fost o onoare și un privilegiu să-mi servesc țara ca membru al anturajului echipei naționale timp de două decenii", a scris Regufe pe Instagram.

"Am trăit momente de neuitat și mi-am făcut prieteni pe viață. Să urmăresc îndeaproape echipa națională câștigând cele două trofee majore pe care le-a obținut până în prezent și să asist la consacrarea lui Cristiano Ronaldo ca cel mai bun jucător din lume.

Le mulțumesc jucătorilor, antrenorilor și staff-ului pentru tot ceea ce am trăit împreună. Începe o nouă etapă, dar dorința de a vedea echipa noastră națională câștigând este mereu aceeași!"

Portugalia va înfrunta joi, la Lisabona, Liechtenstein, înainte de a se deplasa duminică, la Luxemburg. Grupa lor de calificare mai cuprinde Bosnia și Herțegovina, Islanda și Slovacia.

Dacă Ronaldo va fi prezent la turneul din Germania din vara anului viitor, el ar deveni primul jucător care își reprezintă țara la șase Campionate Europene. El deține deja recordul, apărând la cinci ediții diferite ale Euro.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.