Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Cristina-Elena Dinu, deputat PSD Giurgiu: 'Guvernul dreptei neputincioase atentează la siguranța națională și la securitatea alimentară a țării'

Facebook
Cristina Elena Dinu

Cristina-Elena Dinu, deputat PSD Giurgiu, condamna coaliția de guvernare pentru respingerea amendamentelor PSD. Aceasta afirmă că alianța PNL-USR-UDMR „atentează la siguranța națională și securitatea alimentară a țării” și condamnă la dispariție zeci de mii fermieri afectați puternic de seceta din 2020, potrivit unui comunicat de presă.

Coaliția Austerității a decis respingerea amendamentelor PSD privind alocarea ajutoarelor pentru fermierii afectați de secetă, fapt ce va arunca în faliment 20.000 de agricultori, iar un milion de hectare de pământ vor rămâne necultivate.

Îi reamintesc domnului Cîțu că agricultura este un sector economic strategic, de siguranță națională, iar securitatea alimentară nu constituie un moft, ci este tratată cu considerație și seriozitate de orice stat care se respectă.

Citește și: Prințul Harry și Megan Markle AU MINȚIT grosolan în interviul dat lui Oprah Winfrey: Analiza făcută de presa britanică

Prin acest gest, Guvernul „Nu se poate” și-a probat din nou cinismului și incompetența, deoarece este vorba de o problemă majoră a României, nu de alocarea unor sume către investiții punctuale. Respingerea amendamentelor PSD privind sprijinul fermierilor afectați de secetă compromite grav sectorul agro-alimentar autohton, care aprovizionează cu hrană populația, fapt ce poate avea consecințe dezastruoase pentru țară”, afirmă Cristina-Elena Dinu.

Totodată, deputata menționează faptul că prin această agricultura nu va mai contribui la creșterea economică promisă de Guvern, lucru ce va avea un „va avea un efect devastator asupra veniturilor pe care le va genera acest an agricol în PIB-ul țării”.

„În timp ce fermierii sunt batjocoriți, guvernul „Taie tot” a legiferat mita electorală în Legea bugetului de stat, împărțind sute de milioane de lei cu dedicație către localitățile conduse de PNL, USR-PLUS și UMDR.

În realitate, guvernarea lui Iohannis pedepsește milioanele de români care nu au votat cu partidele coaliției, prin atitudinea sfidătoare, arogantă și disprețuitoare, prin practici de sorginte totalitară care nu au ce căuta într-un sistem democratic”, a mai afirmat deputata PSD.

 

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.