Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Cristina-Elena Dinu, deputat PSD: 'Doresc să aflu dacă Ministerul Sănătății a respectat prevederile legii şi a suportat cheltuielile pentru personalul medical'

Facebook
Cristina Elena Dinu

Cristina-Elena Dinu, deputat PSD Giurgiu susține că dreptul legal la pensia de urmaş pentru copiii cadrelor medicale decedate în urma infectării cu noul coronavirus nu este respectat conform legii.

„În ultimul an, în România aproape 100 de cadre medicale au căzut la datorie, în lupta împotriva noului coronavirus. Sunt oameni care au luptat până la epuizare pentru a salva zeci, sute, chiar mii de pacienţi, în detrimentul propriei lor sănătăţi, propriei lor vieţi.

La iniţiativa unui coleg senator, medic de profesie, anul trecut, a fost adoptat în Parlament un act normativ, Legea nr. 56/2020, Lege pentru recunoaşterea meritelor personalului medical participant la acţiuni medicale împotriva COVID-19, ce prevede acordarea dreptului legal la pensia de urmaş şi a restului drepturilor adiţionale, în cazul celor decedaţi la datorie.

Numeroasele memorii primite de la sindicatele din domeniul sanitar reclamă faptul că, din nefericire, în acest moment această lege nu este aplicată.

De aceea, am transmis o întrebare către ministrul Sănătăţii, Vlad Voiculescu, respectiv ministrul Muncii, Raluca Turcan.

Astfel, doresc să aflu dacă Ministerul Sănătăţii a respectat prevederile legii şi a suportat cheltuielile ocazionate de deces, în cazul personalului medical care a pierdut lupta cu SARS-COV 2, dar şi câte persoane au fost beneficiare, atât la nivel naţional, cât şi la nivelul judeţului Giurgiu.

Citește și: Încă o angajare CONTROVERSATĂ făcută de PNL: fata unui fost ștab din SRI, angajată pe post de consilier la un primar PNL

De asemenea, sper să primesc răspuns şi în ceea ce priveşte numărul pensiilor de urmaş, acordate în cuantumul prevăzut de Legea 56/2020 de către Casa de Pensii, tot la nivel naţional, cât şi în judeţul Giurgiu.

În plus, i-am rugat pe cei doi miniştri să îmi spună ce vor întreprinde concret Ministerul Sănătăţii/Ministerul Muncii pentru a pune în aplicare această lege care răsplăteşte sacrificiul făcut de lucrătorii din sănătate, cei care au fost permanent în prima linie în lupta împotriva SARS-COV 2”, a declarat Cristina-Elena Dinu, deputat PSD.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.