Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Cristina Elena Dinu (PSD): În loc să fie testați și ajutați, românii trebuie să achite 'taxa pe coronavirus'

arhiva personala
Elena Dinu

Deputatul PSD Cristina Elena Giurgiu a transmis miercuri într-o declarație politică că Guvernul Ludovic Orban a introdus 'taxa pe coronavirus' în loc să se ocupe cu testarea populației.

„Dacă tot nu a făcut nimic bun pentru populație, executivul a și înrăutățit situația generală, prin introducerea așa-numitei „Taxe pe coronavirus”, un fel de bir pe capetele românilor oropsiți oricum de boală și de neajunsuri. Una este să-i sancționezi pe cei care nu respectă regulile și îi pun pe alții în pericol, alta e să cauți nod în papură pentru a realiza un plan de amenzi prestabilit.

Când numărul amenzilor este de câteva ori mai mare ca cel al testelor, iar valoarea lor depășește sumele alocate pentru protejarea cadrelor medicale, înseamnă că Guvernul nu își face treaba și pune toată presiunea pe cetățeni. Când valoarea amenzilor depășește impozitul pe profit colectat la buget nu se mai poate vorbi despre contravenții, ci de o taxă mascată pentru găurile la buget făcute din incompetența guvernului PNL.

Din estimările specialiștilor, situația îmbolnăvirilor din țara noastră este mult mai gravă față de cea conținută în cifrele oficiale. Organizația Mondială a Sănătății atrage atenția asupra faptului că multe cazuri de infecții cu COVID-19 nu sunt raportate, tocmai din cauza capacității reduse de testare a României. Nu vom cunoaște realitatea cazurilor de infecții și a deceselor decât dacă se va face o testare prin sondaj. Chiar dacă președintele și premierul susțin că o astfel de procedură de testare prin sondaj sau pe scară largă nu ar fi relevantă, ei sunt contraziși chiar de specialiștii OMS, care încurajează realizarea unor astfel de studii.

Așa se face că, în loc de teste și măsuri de sprijin, românii au parte de amenzi pentru nerespectarea restricțiilor de deplasare, ale cărui număr se apropie de 500.000, în timp ce numărul total de teste efectuate este mai mic de 200.000.

Testați să știm în ce direcție mergem, nu amendați!”, a transmis miercuri deputatul.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.