Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Cristina Iovu, medalie de bronz la CM de haltere la procedeul aruncat, locul 4 la totalul olimpic

www.romaniatv.net
haltere

Cristina Iovu a revenit spectaculos la cel mai înalt nivel în halterele internaţionale, cu o medalie de bronz la Campionatele Mondiale de la Ashgabat (Turkmenistan) şi un loc 4 la total în cadrul categoriei 55 de kilograme.

Sportiva născută pe 8 noiembrie 1992 (va împlini săptămâna viitoare 26 de ani) a cucerit în 2016 medalia de aur la Campionatele Europene din Norvegia, pentru România, după care a trecut printr-o situaţie tulbure, care a ţinut-o pe bară timp de aproape doi ani.

În 2016, au fost reanalizate probele doping colectate la Jocurile Olimpice de la Londra 2012, unde Cristina a cucerit medalia de bronz la categoria 53 kg. La retestare, proba ei a ieşit pozitivă, iar medalia i s-a retras. Teoretic, ar fi putut urma şi o suspendare, numai că în 2013, Cristina Iovu a fost penalizată pentru o abatere de la codul doping, fiind suspendată doi ani. Pe atunci, ea a concura pentru Azerbaidjan. După perioada de penitenţă, halterofila a decis să concureze pentru România, cucerind aurul în 2016.

Din 2016, Cristina Iovu nu a putut participa la competiţii, aşteptând o decizie din partea federaţiei internaţionale, care nu a mai venit. Anul acesta, halterofila a primit acordul de a reveni în competiţii, iar la Ashgabat şi-a reconfirmat valoarea.

Ea a smuls 97 de kilograme (locul 5), a ”aruncat” 123 de kilograme (locul 3) şi s-a clasat pe locul 4 la total cu 220 de kilograme. Rezultatul este unul în progres faţă de ultima competiţie la care a concurat, Europenele din 2016, unde a totalizat 210 kg.

Prin performanţa de acum, Cristina Iovu intră pe lista certitudinilor pentru JO 2020.

Toate celelelte medalii de la categoria 55 kg au fost cucerite de sportive asiatice. La total, Sukanya Srisurat (Thailanda) a fost prima, cu 232 kg, pe doi şi trei s-au clasat două chinezoaice, Yajun Li şi Wanqiong Zhang, ambele cu 225 kg.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.