Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Cristoiu lansează un scenariu exploziv despre Iohannis şi Dragnea: 'Despre ce troc e vorba?'

cristoiu

Ion Cristoiu caracterizează în termeni duri comportamentul preşedintelui Iohannis din timpul crizei politice, dar nu menajează deloc nici pe Liviu Dragnea. Jurnalistul este de părere că între cei doi lideri politici ar fi o înţelegere ascunsă.

Cristoiu aminteşte de comportamentul lui Klaus Iohannis de după alegeri, când ar fi vrut să arate coaliţiei PSD-ALDE, care tocmai câştigase alegerile, cine este "jupânul". Spre deosebire de respectivul momentul, şeful statului a avut o atitudine radical diferită în actuala criză politică, atitudine pe care Cristoiu o numeşte "iresponsabilă".

Vezi şi: SURSE: Viitorul premier va fi bărbat. Cele 4+1 nume de pe ultima listă

Vezi şi: Negocieri cruciale: Iohannis şi Dragnea, discuţie neoficială înainte de consultări (surse)

"Luni, 26 iunie 2017, la Cotroceni merge un PSD net diferit de cel din decembrie 2016. Criza politică declanşată de paranoia lui Liviu Dragnea de a lăsa impresia că el e Stăpînul în timp ce premierul e doar un văcsuitor al bocancilor săi, a slăbit cumplit PSD. Nu e vorba doar de majoritatea parlamentară aritmetică, aflată pe muchie de cuţit. E vorba de capitalul politic pe care l-a pierdut PSD.

După cele două crize (a OUG 13 şi a Automoţiunii de cenzură), PSD nu mai are în spate forţa populară care să-l susţină. În decembrie 2016, PSD a mers la Cotroceni în picioare, chiar dacă niţel curbat. Acum merge în coate şi genunchi.

Înseamnă asta – cum speră TeFeLiştii – că preşedintele îi va juca pe PSD-işti pe foi de viţă? Am motive să cred că nu. Comportamentul lui Klaus Iohannis pe parcursul Crizei a fost nu numai ciudat, dar și iresponsabil. Pe 15 iunie 2017, după ce miercuri seara PSD a retras propriului guvern sprijinul politic, purtătoarea de cuvînt a Administrației a făcut o Declarație de presă încheiată astfel:

„Rezolvarea crizei interne a coaliției este strict responsabilitatea partidelor din care este alcătuită. Președintele Rom'niei garantează respectarea Constituției în cadrul acestei proceduri”.

Aceasta a fost poziția președintelui pe toată perioada Războiului conjugal din PSD. Lesne de observat că Klaus Iohannis abordează criza politică din Romţnia ca și cum ar fi fost vorba de o criză politică în desfășurare în Bolivia. Cineva fără treabă l-a întrebat ce părere are despre Criza din Bolivia, și după ce a aflat de la consilieri că Bolivia e o țară și nu o băutură răcoritoare, a dat un răspuns formal.

PSD, ca partid de guvernare, a declanșat automat o Criză politică majoră la nivelul întregii țări. Toate cele ce s-au întîmplat de miercuri, 14 iunie, seara, pînă miercuri, 21 iunie, seara, au vizat întreaga țară și nu un partid. Instituții ale statului au fost implicate în acest Război conjugal, proiecte de interes național au fost oprite, imaginea Rom'niei de țară stabilă a fost afectată în exterior, au fost compromise instrumente ale democrației: demisia, votul la Moțiunea de cenzură, procedurile legale.

Garant al stabilității și al statului de drept, Klaus Iohannis era dator cu o intervenție menită a le semnala beligeranților din PSD că țara nu poate fi apartamentul lor conjugal. Că Războiul din apartament a fost cît pe aci să dărîme blocul. Klaus Iohannis nu și a îndeplinit datoria constituțională de a interveni pentru a-i potoli pe beligeranți. A tratat Criza din propria țară cu o detașare de a dreptul iresponsabilă.

Sunt acestea date pentru a crede că președintele îi va dezamăgi pe TeFeLiști după consultările de la Cotroceni. Nu numai pentru că acum, spre deosebire de decembrie 2016, Klaus Iohannis nu mai are nevoie de exerciţii publice pentru a dovedi că el e Jupînul, dar şi pentru că, dacă nu mai ales – între el şi Liviu Dragnea a avut loc un troc. Despre ce troc e vorba? Vom vedea în zilele următoare", scrie Cristoiu pe blog.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.