Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Cristoiu taie în carne vie: Foști lideri PSD l-ar mânca pe Dragnea dacă apar amnistia și grațierea

bzi.ro
cristoiu

Jurnalistul Ion Cristoiu este convins că PSD nu va da ordonanţa privind amnistia şi graţierea, aşa cum se zvoneşte periodic în spaţiul public, potrivit Mediafax. Acesta a afirmat la emisiunea “Gândurile lui Cristoiu” că liderul PSD Liviu Dragnea este cel care lansează aceste zvonuri pentru a-şi ţine primarii sub control.

Ion Cristoiu a explicat că ordonanţa presupune și amnistierea faptelor care ar putea fi anchetate, ceea ce ar elibera primarii de teama DNA şi nu ar mai putea fi controlaţi politic.

În plus, lideri marcanţi ai PSD, care au fost condamnaţi, vor reveni în prim-plan, ameninţându-i poziţia lui Liviu Dragnea în PSD, mai spune Cristoiu

  • „PSD-ul nu va ieși niciodată cu ordonanță de urgență, mai ales cu amnistia. Încă o dată pot să vă dau ca o axiomă, și v-am explicat de nenumărate ori de ce. Unu, Liviu Dragnea are interesul să se salveze pe el, din punctul acesta de vedere. În același timp dacă vrea să se salveze pe el nu are nevoie de amnistie, se salvează prin diferite trucuri cu Curtea Constituțională, cu Înalta Curte. Dacă, încă o dată, o ordonanță privind amnistia și grațierea și care ar include și corupția, că asta e foarte important ar aduce, ar elibera pe de o parte de constrângerile că nu pot face politică în cazul unor lideri PSD, Adrian Năstase, Mitrea, Sorin Oprescu, Hrebenciuc, care ar reveni acum curați în prim-plan și l-ar mânca pe Dragnea, principala preocupare a lui Dragnea fiind în partid nu cumva să apară cineva care să fie amenințare pentru el, deci asta ar fi pe de o parte, iar pe de altă parte ar fi posibil, ar elibera forțe nu ai de unde să știi, deci ar elibera pe foarte mulți chiar pesediști și peneliști de șantajul cu DNA-ul pentru că mereu am spus ordonanța, amnistia ar presupune că se amnistiază și faptele care ar putea fi anchetate, aceasta este cea mai importantă precizare.

El a spus că OUG pe amnistie și grațiere eliberează de teama DNA toți primarii

  • „Deci după părerea mea toate aceste zvonuri cu ordonanțele de urgență care urmează să se dea mâine sunt lansate de el, pentru că el are interesul să întrețină în rândurile primarilor mai ales și rândurile structurilor din PSD și din provincie iluzia că acuși, acuși dă ordonanța, dacă ați observat. Dă mâine, dar între timp au venit 12 ambasadori, dă mâine dar între timp a zis Timmermans ceva, el vrea, dar nu poate. Și afirm cu toată responsabilitatea, nici măcar nu presupun, el le dă drumul la toate astea. Toate discuțiile pe care le-am avut cu liderii PSD la televiziuni au fost astea: de unde și până unde, adică ultima temă cu ordonanțele de urgență privind codurile penale, nimeni nu le-a formulat, adică normal era dacă erau adevărate domnul Tudorel Toader, el le emite făcea o conferință de presă, le punea pe site. Nu, apar din când în când mâine se dă ordonanța de urgență, mâine se dă...Și ele nu se dau și atunci întreții în permanență această iluzie pentru primari pentru că depinzi acum foarte mult acum la europarlamentare, mâine gata acuma, mâine se dă, la noapte se dă ordonanța și în același timp și arăți, pentru că dacă ați observat contestarea acestei ordonanțe este în viitor ele nu au avut loc. Într-o seară o demonstrație, am văzut că magistrații sigur discută mai puțin demonstrează împotriva a nu cumva să se dea. Ați observat că în legătură cu ordonanțele privind codurile avem o aberație noi nu avem nicio ordonanță, dar este o ordonanță să nu cumva să se dea. Asta îi servește foarte mult lui (n.r. – Liviu Dragnea), ”am vrut să dau până la urmă, ați văzut eu mă lupt, sunt împotriva abuzurilor, dar nu pot să fac nimic deoarece el (n.r. - Klaus Iohannis) se opune, SUA...”, a mai spus Cristoiu.

Citește și: Profilul alegătorului român cu două luni înainte de alegeri (Sondaj CURS) .

 

 

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.