Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Profilul alegătorului român cu două luni înainte de alegeri (Sondaj CURS)

sondaj

Centrul de Sociologie Urbană și Regională (CURS) a dat publicității date privind profilul alegătorilor din ultimul studiu de tip omnibus. Conform acestora, Partidul Social Democrat este votat de 35% dintre bărbați, 44% dintre cei peste 61 de ani, 41% dintre cei cu studii sub medie și 38% dintre persoanele neocupate. Scorul național al  partidului este de 31%.

Vezi și: Cum votează românii în funcție de regiunile istorice + Ce partide preferă în funcție de mediul de rezidență (Infrografice CURS)

Partidul Național Liberal are o distribuție echilibrată pe sex și înregistrează scoruri bune între persoanele de până în 60 de ani (26-27%), având mai degrabă studii medii (26%). Scorul național al  partidului este de 24%.

Alianța  2020 are o distribuție echilibrat în funcție de sex, și înregistrează scoruri bune între persoanele până în 30 de ani (20%), cu studii superioare (25%) și ocupate (17%). Scorul național al  partidului este de 13%.

ALDE înregistrează scoruri bune între femei (12%), persoane peste 60 de ani (12%), cu studii superioare (12%). Scorul național al  partidului este de 10%.

Vedeți toate detaliile demografice în prezentarea atașată:

Vezi și: Sondaj CURS - Iohannis domină topul prezidențiabililor, dar în scădere bruscă de viteză. Creștere ușoară Tăriceanu, scădere Dragnea. Cioloș stagnează

content-image

content-image

content-image

content-image

Sondajul a fost desfășurat în perioada 12-25 martie 2019 pe un eșantion de 1.067 de respondenți fiind reprezentativ pentru populația adultă rezidentă în România și neinstituționalizată. Marja maximă de eroare statistică la nivelul întregului eșantion este de 3%.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.