Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Criticat în Europa, iubit în propria țară! Viktor Orban pare de neoprit: Parlamentul maghiar îl realege pentru a cincea oară în funcția de premier

BBC
Viktor Orban

Parlamentul ungar a votat luni realegerea lui Viktor Orban în funcția de șef al Guvernului. 133 de parlamentari au votat pentru Orban, iar 27 - împotrivă. Astfel, Orban a preluat pentru a cincea oară funcția de prim-ministru al Ungariei.

Orbán a finalizat săptămâna trecută formarea unui nou guvern. Posturile au fost reținute de vicepremierul Zsolt Șermien, ministrul Afacerilor Externe și Comerțului, Peter Szijjártó, ministrul de Interne Sándor Pinter, ministrul Justiției, Judit Varga, ministrul finanțelor, Mihai Varga.

Postul de ministru al Apărării a fost preluat de Krysztof Salay-Bobrovnicki. János Lazăr a condus noul Minister al Construcțiilor și Investițiilor, iar János Czak a condus noul Minister al Culturii și Inovării.

La începutul lunii aprilie, în Ungaria au avut loc alegeri parlamentare, acestea fiind câștigate de coaliția de guvernare "Fidesz-CDPP".

Orban este prim-ministru al Ungariei din 2010.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.