Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Criticat în țară și străinătate, 'Bibi' Netanyahu apelează la coarda sensibilă: 'Hamas este o nouă versiune a nazismului'

Foto Twitter
netanyahu israel arabia saudita harta

'Bibi' Netanyahu atinge coarda sensibilă: 'Hamas este o nouă versiune a nazismului'

Premierul israelian Benjamin Netanyahu afirmă că războiul actual al Israelului împotriva grupărilor teroriste din Fâșia Gaza este o bătălie existențială împotriva forțelor întunericului.

"Chiar și cu trecerea a 75 de ani, războiul de independență nu s-a încheiat", spune premierul în fața Knessetului, în deschiderea sesiunii de iarnă. "Vom învinge, pentru că existența noastră aici este în joc", spune el, comparând Hamas cu Germania nazistă și numind conflictul "un război între forțele luminii și forțele întunericului, între umanitate și animalism".

„Hamas face parte din axa răului formată din Iran și Hezbollah. Scopul lor este de a arunca Orientul Mijlociu într-un abis de haos” – premierul israelian.

Premierul reafirmă că "obiectivul nostru este victoria asupra Hamas, răsturnarea sa de sub dominația sa", la 10 zile după ce gruparea teroristă a luat cu asalt Israelul și a masacrat peste 1.300 de persoane, a rănit aproape 4.000 și a răpit aproximativ 200 de ostatici în Fâșia Gaza.

"Mulți oameni din lume înțeleg acum cu ce se confruntă Israelul. Ei înțeleg că Hamas este ISIS. Ei înțeleg că Hamas este o nouă versiune a nazismului și, așa cum întreaga lume s-a unit pentru a-i învinge pe naziști și ISIS, trebuie să se unească pentru a învinge Hamas", a declarat Netanyahu, al cărui discurs a fost difuzat de un canal de televiziune parlamentar.

Netanyahu a avertizat Iranul și Hezbollahul libanez să nu ne "testeze voința". "Nu faceți aceleași greșeli, din simplul motiv că prețul pe care îl veți plăti de data aceasta va fi mult mai mare", a declarat el.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.