Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Criza climatică şi schimbările tehnologice ar putea conduce la 'inegalităţi severe în dezvoltarea umană'

monusco.unmissions.org
ONU Natiunile Unite

Criza climatică şi schimbările tehnologice ar putea modela "o nouă generaţie de inegalităţi severe în dezvoltarea umană", se arată într-un raport publicat luni de Organizaţia Naţiunilor Unite (ONU), relatează dpa, potrivit Agerpres.

Ele reprezintă schimbări care, necontrolate, ar putea declanşa o "nouă mare divergenţă" în societate în genul celei întâlnite înainte de revoluţia industrială, conform Raportului Dezvoltării Umane pe 2019. 

Schimbările climatice şi calamităţile "se desfăşoară, exploatează şi intensifică diferenţele sociale şi economice existente", se arată în raport. 

"La fel cum decalajul în standardele de viaţă de bază se reduce...abilităţile de care oamenii vor avea nevoie să concureze în viitor au evoluat", a declarat Achim Steiner, şeful Programului Naţiunilor Unite pentru Dezvoltare (PNUD), referindu-se la educaţie şi tehnologie.

Citește și: Josep Borrell, noul şef al diplomaţiei UE, îndeamnă blocul să adopte 'limbajul puterii'

În ţările cu o dezvoltare umană foarte mare, abonamentele la internet de mare viteză cresc de 15 ori mai rapid decât în ţările cu un nivel scăzut de dezvoltare umană, conform PNUD. Proporţia adulţilor cu studii superioare creşte de şase ori mai repede. 

Raportul, care urmează să fie publicat luni la Bogota, afirmă de asemenea că inegalitatea se află în spatele protestelor care se extind în întreaga lume, din Hong Kong până în Chile şi Irak. 

Argumentând că "inegalitatea poate avea soluţii", PNUD stabileşte în raport opţiuni politice pentru combaterea factorilor care conduc la inegalitate.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.