Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Criza COVID - Masca devine obligatorie în jurul școlilor și în spațiile aglomerate din județul Buzău

captură TV
poarta masca

Masca devine obligatorie în jurul școlilor și în spațiile aglomerate din județul Buzău. Decizia a fost luată miercuri de Comitetul Județean pentru Situații de Urgență și se aplică începând de joi. Măsuri mult mai dure au fost impuse în comuna buzoiană Vernești, anunță MEDIAFAX.

Comitetul Județean pentru Situații de Urgență a decis să introducă obligativitatea purtării măștii de protecție de către toate persoanele cu vârsta peste 5 ani, astfel încât să acopere nasul și gura, pe o rază de 100 metri pe domeniul public din jurul unităților de învățământ preuniversitar din județul Buzău.

Citește și: Elena Udrea a dezvăluit semnificația semnului cu degetul la nas din Parlament. Cui îi era adresat gestul

Aceeași obligație o au și persoanele care merg în spații publice aglomerate precum piețele, târgurile, stațiile de autobuz, gările, autogările, spațiile de recreere și agrement sau obiectivele turistice. Măsurile intră în vigoare joi și se aplică pe toată perioada stării de alertă.

Măsuri speciale au fost luate în comuna Vernești unde în ultimele 14 zile a fost depășit pragul de 1,5 cazuri COVID-19 la mia de locuitori. Acolo s-au închis restaurantele, barurile și discotecile și au fost interzise toate evenimentele private, indiferent de locul în care sunt organizate.

De asemenea, la ceremonia de înmormântare și parastas nu au voie decât cel mult 20 de persoane, membre ale familiei, iar slujbele din interiorul bisericilor au fost suspendate. Măsurile din comuna Vernești se vor aplica până la reducerea numărului de infectări sub pragul de 1,5%, precizează Prefectura județului Buzău.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.