Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Criza COVID s-a încheiat! Shanghai va redeschide toate școlile la 1 septembrie

premiumtimesng.com
covid-19

Autoritățile din Shanghai, centrul financiar al Chinei, au declarat duminică că vor redeschide toate școlile, inclusiv grădinițele, la 1 septembrie, după luni de închideri din cauza COVID-19, potrivit Reuters.

Orașul le va cere tuturor profesorilor și elevilor să facă teste pentru depistarea coronavirusului în fiecare zi înainte de a părăsi campusul, a anunțat Comisia Municipală de Educație din Shanghai. De asemenea, aceasta le-a cerut profesorilor și elevilor să efectueze un „autocontrol al sănătății" cu 14 zile înainte de redeschiderea școlilor.

Shanghai a închis toate școlile la mijlocul lunii martie, înainte de introducerea în carantină timp de două luni a întregului orașului pentru a combate pandemia. În iunie, autorităție le-au permis unor elevi de liceu și de gimnaziu să se întoarcă în sălile de clasă, în timp ce ceilalți au continuat să studieze acasă.

Anunțul privind redeschiderea școlilor aduce o mare ușurare pentru mulți locuitori, dar temerile legate de închiderea COVID continuă să persiste, deoarece China promite să respecte politica sa dură în raport cu pandemia.

Shanghai, cel mai populat oraș din China, a raportat sâmbătă cinci noi infecții locale cu COVID, toate asimptomatice, în timp ce la nivel național au fost raportate 2.467 de cazuri.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.